Fruhvirtová přehrála juniorskou dvojku! V Hongkongu je už ve čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Linda Fruhvirtová postoupila na podniku WTA 250 v Hongkongu do svého třetího sezonního čtvrtfinále. V souboji dvou talentovaných teenagerek porazila osmnáctiletá Češka ve čtvrtek o dva roky mladší Alinu Kornějevovou z Ruska. Vítězku dvou větších letošních podniků ITF zdolala rodačka z Prahy za hodinu a půl po setech 6:3 a 7:5.

Fruhvirtovou nečekalo ve čtvrtek v Hongkongu vůbec nic snadného. Kornějevová je v šestnácti letech juniorskou světovou dvojkou a mezi profesionálkami letos odehrála už spoustu turnajů na okruhu ITF World Tennis Tour.

Držitelka dvou trofejí však debutovala na okruhu WTA až tento týden v Hongkongu, kde úspěšně prošla kvalifikací. V tom spočívala největší výhoda Fruhvirtové, jež se mohla opřít o spoustu zkušeností z největších světových turnajů. A i to možná rozhodlo o tom, že česká hráčka strhla duel na svou stranu.

V prvním setu připravila Fruhvirtová soupeřku hned třikrát o servis, zatímco vlastní ztratila jedinkrát. Jak byla úvodní sada jednoznačnou záležitostí, v dalším setu se hra o poznání vyrovnala.

Ve vyrovnaném druhém dějství přišla Fruhvirtová z jeho startu rychle o výhodu brejku. V dalším průběhu však Kornějevové nenabídla už žádný brejkbol a za stavu 6:5 udeřila, když ukončila duel na příjmu brejkem čistou hrou.

O druhé semifinále během tří týdnů si Fruhvirtová zahraje s Leylah Fernandezovou z Kanady.