Potvrdil mi, že bude hrát. Nadal má startovat na Australian Open

- Filip Lefenda

Rafael Nadal bude startovat na lednovém Australian Open. Alespoň to v interview pro The Today Show prohlásil turnajový ředitel Craig Tiley, jenž měl nedávno na toto téma s legendárním Španělem hovořit.

Australian Open je posledním grandslamem, na němž se sedmatřicetiletý Nadal představil. Po dvou porážkách na týmovém United Cupu zaznamenal v Melbourne Parku svou jedinou letošní výhru. V úvodním kole tehdy přehrál ve čtyřech setech Brita Jacka Drapera. Následně mu ve druhém kole vystavil ve třech sadách stopku Mackenzie McDonald ze Spojených států.

Na vině byla i Nadalova zdravotní indispozice. Vinou zraněné kyčle se ostatně majitel dvaadvaceti grandslamových trofejí na soutěžních kurtech od té doby neukázal. V červnu se pak rodák z Manacoru podrobil operaci a bylo jasné, že se jeho vynucená pauza minimálně o dalších pět měsíců protáhne.

„Mohu zde exkluzivně prozradit, že Rafa bude zpátky. Většinu letošního roku byl mimo hru, když jsem s ním ale posledně mluvil, potvrdil mi, že u nás bude hrát. Je to báječné,“ pochvaluje si Tiley.

Samotný Nadal, jenž postupně klesl v žebříčku až do třetí stovky na současné 240. místo, již opět polyká tréninkové dávky. Jeho tým nicméně dosud veřejně start v Melbourne neoznámil.

„Viděli jsme na toto téma zprávy a komentáře, ale žádné datum návratu jsme nezveřejnili, protože ho ještě neznáme. Rafa teprve začíná trénovat, ještě je na to brzy,“ zní z Nadalova týmu.