Výpadek formy zažehnán! Linda Fruhvirtová zapsala další cenný skalp

- Michal Hladký

Linda Fruhvirtová (88.) v posledních týdnech ukazuje, že tenis rozhodně hrát nezapomněla. Osmnáctiletá Češka si připsala další cennou výhru, když na turnaji kategorie WTA 250 v Hongkongu porazila nasazenou sedmičku Peyton Stearnsovou (48.). Američanku udolala v prvním kole po setech 3:6, 6:4 a 6:4.

Linda Fruhvirtová se od jara letošního roku na okruhu trápila. Obzvlášť nepříjemný výpadek nastal po podniku v Eastbourne, kdy prohrála devět zápasů v řadě. Nicméně start asijské šňůry pražské rodačce evidentně prospěl.

Česká tenistka se blýskla semifinálovou účastí v čínském Ning-po, načež postoupila do druhé rundy tisícovky v Pekingu. A teď si připsala další cenný výsledek, když v prvním kole turnaje v Hongkongu udolala nasazenou sedmičku Peyton Stearnsovou.

Přitom Fruhvirtová nevstoupila do utkání ideálně, první sadu totiž ztratila. V ní se obě tenistky prezentovaly kvalitním servisem, k vidění byly pouhé tři brejkboly. Jediný měla k dispozici rodačka z Cincinnati, jenomže ho dokázala využít a set ovládla výsledkem 6:3.

Ve druhém dějství se Češka díky brejku v šestém gemu dostala do vedení. Když však měla sadu dopodávat, tak hru ztratila bez zisku jediného fiftýnu. Následně se situace opakovala, ovšem v opačném gardu a Fruhvirtová srovnala krok.

Rozhodující set nabídl velké drama. Když se jedné z tenistek podařilo prolomit soupeřce servis, okamžitě přišel rebrejk. Za stavu 5:4 Fruhvirtová zahodila na returnu tři mečboly, ten čtvrtý už ale proměnila a mohla slavit postup do osmifinále.

V něm se osmnáctiletá tenistka utká s vítězkou ruského derby mezi Alinou Kornějevovou (179.) a Valerií Savinychovou (143.). Na ani jednu ze zmíněných hráček starší ze sourozeneckého dua Fruhvirtových doposud nenarazila. 

Prudential Hong Kong Tennis Open 2023 (ženy, CHN, 259 303 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
LINDA FRUHVIRTOVÁ (88.) – Peyton Stearnsová (USA, 48.) 3:6, 6:4, 6:4