Vítězná mentalita! V noci dvacetkrát zvracela, přesto si zahraje v Pekingu semifinále

- Michal Hladký

Profesionální sport je řehole. Obzvlášť tehdy, když vaše slovní zásoba nezná pojem „vzdát se“. Své o tom ví Američanka Peyton Stearnsová, která se nechala slyšet, že noc před čtvrtfinálovým zápasem čtyřhry na tisícovce v Pekingu dvacetkrát zvracela. A bojovnost se vyplatila, jednadvacetiletá tenistka po boku Polky Magdy Linetteové oslavila postup mezi čtveřici nejlepších párů.

Jednadvacetiletá Peyton Stearnsová si zahraje semifinále takhle velkého turnaje vůbec poprvé v kariéře. Společně s Polkou Magdou Linetteovou vyřadila ve čtvrtfinále China Open brazilsko-ruský pár Haddad Maiaová, Kuděrmetovová. Stalo se tak po setech 1:6, 7:6(3) a 10:8.

Zajímavostí je, že polsko-americká dvojice měla v utkání k dispozici pouhé dva brejkboly. Jenže oba proměnila, což rozhodlo o osudu celého čtvrtfinálového klání. A to trochu paradoxně, neboť Haddad Maiaová s Kuděrmetovovou prolomily soupeřkám servis hned pětkrát z deseti možností.

Hrdinkou celého souboje se stala bez diskuze Peyton Stearnsová. Rodačka z Cincinnati noc před zápasem prozvracela, na sociální síti X uvedla, že musela spěchat na toaletu hned dvacetkrát. Bojovná nátura se u Američanky jednoduše nezapře.

To se ukázalo i v červnu. Po French Open si Stearnsová stěžovala na časté nevolnosti a ztrátu energie, přes to všechno dokázala ještě nastoupit na podnicích na Makarské a v Berlíně. Až následně si dopřála chvíli volna, neboť doktoři našli příčinu všech zmíněných problémů – parazita, jenž se zabydlel v jejím těle.

Teď už jen doufat, že se Američance tyto potíže nevrátily. Má totiž před sebou další výzvu, kterou je semifinále China Open proti Tchajwance Chao-čching Čan a Mexičance Giulianě Olmosové.