Turnaj mistryň: Duo K+S se znovu kvalifikovalo. Kdo bude Češkám konkurovat?

- Marek Bartošík

Ani letos nebude na Turnaji mistryň scházet populární duo Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. České hvězdy se staly dalšími jistými účastnicemi po Američankách Coco Gauffové s Jessicou Pegulaovou a Australance Storm Hunterové s Belgičankou Elise Mertensovou. Krejčíková a Siniaková se pokusí v mexickém Cancúnu od 29. října navázat na předloňský triumf z Guadalajary.

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou se kvalifikovaly na Turnaj mistryň neboli WTA Finals už popáté v řadě. Ze čtyř dosavadních účastí dokázaly hned tři proměnit v postup do souboje o titul (2018, 2021, 2022), pouze jednou skončily už v základní skupině (2019).

Populární česká dvojice letos odehrála osm společných turnajů, z nichž tři dokázala vyhrát. Kromě grandslamového Australian Open nenašly Krejčíková se Siniakovou přemožitelky ani na tisícovce v Indian Wells a na nedávné pětistovce v San Diegu. Celkem nasbíraly 3775 bodů.

Prakticky jistý start v Cancúnu mají Nizozemka Demi Schuursová s Američankou Desirae Krawczykovou, které letos nastřádaly 3570 bodů. Těsně za nimi následují Japonky Šuko Aojamaová a Ena Šibaharaová (3495).

Na pozicích, jež zaručují účast, dále najdeme Američanku Taylor Townsendovou s Kanaďankou Leylah Fernandezovou (3310), Američanku Nicole Melicharovou-Martinezovou s Australankou Ellen Perezovou (3240) a Tchajwanku Su-wej Sie s Číňankou Sin-jü Wang (2945).

Prvními pod čarou jsou Němka Laura Siegemundová a Ruska Věra Zvonarevová (2912), které se ale díky svým výkonům na aktuální tisícovce v Pekingu posunou v novém vydání „Race to the WTA Finals“ před Sie a Wang.

Letošní Turnaj mistryň se uskuteční od 29. října do 5. listopadu v mexickém Cancúnu. Volba pořadatelského města vyvolala bouřlivé debaty, protože řada výše zmíněných tenistek by se měla už od 7. listopadu účastnit finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové ve španělské Seville.