Kvitovou nepomstila. Fruhvirtová v Ning-pu končí v semifinále

- Jan Vojkůvka

Pouť Lindy Fruhvirtové turnajem v čínském Ning-pu skončila v semifinále. Osmnáctiletá Češka v něm v souboji dvou talentovaných teenagerek nestačila na o rok starší Dianu Šnajderovou (na snímku), s níž prohrála za hodinu a 40 minut 4:6 a 1:6.

Fruhvirtová šla do semifinálového zápasu po hladkém vítězství nad Italkou Lucií Bronzettiovou, kterou ve čtvrtek deklasovala 6:0, 6:3. Byl to její nejlepší výkon za posledních několik měsíců a z mladé Češky bylo cítit, nakolik je s výsledkem spokojená.

Po čtvrtfinálové výhře nejspíš předpokládala, že si v pátečním semifinále zahraje se svou velezkušenou krajankou Petrou Kvitovou. Ta ale nečekaně prohrála ve třech setech s devatenáctiletou Dianou Šnajderovou.

Přestože se mohlo zdát, že Šnajderová je pro Fruhvirtovou lepší soupeřkou, přes kterou by mohla vést cesta do finále, nakonec se ukázal pravý opak. Rodačka z Moskvy totiž řádila na returnu a porazila druhou Češku v řadě.

Linda do utkání vstoupila výborně a ujala se vedení 2:0, ale pak prohrála čtyři gemy v řadě a marně se snažila s výsledkem první sady něco udělat. Po prohře 4:6 se hra české tenistky doslova rozpadla a ve druhé sadě si už neudržela ani jedno podání, o které hned čtyřikrát přišla.

Zatímco Šnajderová mohla začít slavit postup do svého premiérového finále na okruhu WTA, Fruhvirtová si na své druhé finále bude muset ještě počkat. S turnajem v Ning-pu ale může být spokojená, když v Číně ukončila šňůru porážek, vybojovala hned tři výhry a zajistila si posun na 98. místo světa.