Jen tři ztracené gemy a první semifinále po roce! Fruhvirtová v Číně úřadovala

- Jan Vojkůvka

Linda Fruhvirtová postoupila v čínském Ning-pu do prvního semifinále od loňského září, kdy vyhrála turnaj v indické Čennaí. Česká tenistka porazila hladce ve dvou setech Italku Lucii Bronzettiovou za 77 minut hry 6:0, 6:3. Vítězstvím si definitivně zajistila návrat do první světové stovky, ze které po sérii porážek vypadla.

Fruhvirtová po dvou zápasech, kdy ztratila set, tentokrát v Ning-pu předvedla výborný výkon a v duelu s 65. hráčkou světa ztratila jen tři gemy. Postupem do semifinále má navíc jistotu, že v novém vydání žebříčku WTA bude figurovat nejhůře na 98. místě a posune se minimálně o 19 příček.

První set si Fruhvirtová podmanila ve velkém stylu, když za celé dějství ztratila jen jedenáct fiftýnů a po 29 minutách uštědřila soupeřce kanára. Češka pak měla výtečný vstup i do druhé sady, ale za stavu 3:0 si začala svou pozici trochu komplikovat.

Byť Bronzettiová dál hodně chybovala, povedlo se jí poprvé udržet podání a pak prorazit soupeřce servis. Fruhvirtová, která ve zbytku zápasu čelila brejkbolům při každém dalším svém servisu, se však v šestém gemu zmobilizovala. Čistou hrou znovu prorazila Italce podání a následně i přes celkem pět brejkbolů soupeřky dovedla zápas do vítězného konce.

„Je to úžasný pocit. Tento zápas byl mnohem náročnější, než ukazuje skóre. Hlavně ve druhém setu jsem musela bojovat o každý gem. Jsem ráda, že se mi povedlo hrát svůj tenis a dobře servírovat,“ těšilo Fruhvirtovou po utkání.

V semifinále se Fruhvirtová utká s Dianou Šnajderovou, která ve třech setech porazila Petru Kvitovou. „Bude to další skvělý zápas a jsem nadšená, že si tu ještě zahraju,“ dodala česká hráčka.