Je to finále, nebo 1. kolo?! Turnaj v Pekingu zaujal mimořádně přísným losem

- Marek Bartošík

Pouze výjimečně se stane, aby byl pavouk nabitý podobně jako na turnaji ATP v Pekingu. Tamní pětistovka, jejíž hlavní soutěž začne ve čtvrtek, láká na luxusní obsazení v čele se světovou dvojkou Carlosem Alcarazem a dalšími sedmi členy Top 10 žebříčku! Z toho vyplývá i fakt, že už úvodní kolo nabídne spoustu atraktivních zápasů.

Populární turnaj v Pekingu se vrací po čtyřleté odmlce v plné parádě! Pořadatelům akce s dotací přes 3,5 milionu amerických dolarů se podařilo nalákat většinu tenistů z elitní dvacítky světového žebříčku. Mezi osmičku nasazených se dostali výhradně členové Top 10 rankingu!

První kolo obsahuje spoustu zápasů, které potěší nejednoho tenisového příznivce. Tak například světová šestka Andrej Rubljov se střetne se 17. tenistou planety Cameronem Norriem, který letos dokázal jako jeden z mála porazit Carlose Alcaraze (na antuce v Riu de Janeiru).

Třetí hráč žebříčku Daniil Medveděv, jenž letos získal už pět titulů, bude čelit americkému univerzálovi Tommymu Paulovi (13.). Bývalá světová jednička Andy Murray (41.) se pokusí vylepšit negativní vzájemnou bilanci 0:4 s rychlíkem Alexem de Minaurem (12.).

Trápící se Holger Rune (4.), který prohrál posledních sedm utkání, zkusí zlomit smůlu proti letos nevýraznému Félixovi Augerovi-Aliassimeovi (14.). Los jistě nepotěšil ani nasazenou šestku Jannika Sinnera (7.), jehož čeká nebezpečný Daniel Evans (27.).

Šampion získá 500 bodů do žebříčku ATP a finanční prémii ve výši 679 550 dolarů. Dosud poslední ročník China Open se uskutečnil v roce 2019, z triumfu se tehdy radoval Dominic Thiem. Ten stejně jako Novak Djokovič, který je se šesti tituly rekordmanem turnaje, v pavouku chybí.

Kompletní los naleznete ZDE.