VIDEO: Headshot! Mladík sestřelil při premiéře na challengeru rozhodčího, byl u toho Čech

- Filip Lefenda

Premiéra, na kterou si bude dlouho pamatovat nejen rakouský teenager, ale i hlavní rozhodčí. Sedmnáctiletý Sebastian Sorger, jenž díky divoké kartě domácích pořadatelů absolvoval v úterý kariérní premiéru v hlavní soutěži challengeru, sestřelil v Bad Waltersdorfu nepovedeným forhendovým returnem muže na umpiru.

Soupeřem mladého Sorgera, jenž zatím sbírá zkušenosti mezi dospělými především na podnicích ITF, byl Zdeněk Kolář. Ten v utkání splnil roli velkého papírového favorita a porazil 774. hráče žebříčku ATP za hodinu a 19 minut výsledkem 6:1 a 7:5.

Kuriózní moment se zrodil na konci páté hry. Kolář disponoval za stavu 40:15 dvěma gemboly. Výměnu rozehrál servisem ven z dvorce a Sorger kontroval returnem, na který asi do smrti nezapomene. Forhendem totiž neúmyslně napálil umpirového rozhodčího, a to rovnou do hlavy.

Sudí se s úlekem chytl za hlavu a byl po pecce chvíli v šoku. Sorger se gestem i slovně omlouval. V momentě, kdy postiženému mířil podat sportovně ruku, už muž na umpiru opakovaně a s úsměvem signalizoval, že je v pořádku.