Krejčíková v sedmém nebi! V San Diegu získala titul ve dvouhře i ve čtyřhře

- Petr Sumbal

Barbora Krejčíková naprosto opanovala turnaj kategorie WTA 500 v americkém San Diegu. Nejprve vybojovala v třísetovém thrilleru proti domácí tenistce Sofii Keninové titul ve dvouhře a poté spolu s Kateřinou Siniakovou zvládla i deblové finále. Pro Krejčíkovou jde po triumfu v Dubaji o druhý singlový titul v sezóně.

Po zisku titulu v kalifornském San Diegu si sedmadvacetiletá česká tenistka mohla připadat jako v sedmém nebi. Přesně tolikátý singlový titul z turnajů WTA totiž právě vybojovala. A pořádně se na něj nadřela.

Stejně jako v semifinále s Danielle Collinsovou potřebovala i ve finále proti další Američance Keninové na vítězství tři sety a utkání se opět natáhlo na výrazně více než dvě hodiny. Tentokrát Krejčíková proměnila mečbol dokonce až po dvou hodinách a 38 minutách.

„Byla to velká bitva,“ mluvila Krejčíková po utkání. „Věděla jsem, že to bude náročné utkání, že bude soupeřka bojovat o každý míček až do konce,“ dodala.

Bitvu dvou grandslamových šampionek začala lépe česká vítězka Roland Garros z roku 2021, která uzmula první set poměrem 6:4, přestože v jeho průběhu hned dvakrát ztrácela jeden brejk. V obou případech ale okamžitě přispěchala s rebrejkem a v desátém gemu se jí povedlo na returnu proměnit druhý setbol.

Druhý set začal pro Krejčíkovou ztrátou podání a svůj servis česká hráčka neudržela ještě v sedmém gemu, takže záhy putovala sada na konto šampionky Australian Open z roku 2020 Keninové a bylo srovnáno.

V rozhodujícím dějství se dlouho čekalo na první brejkovou příležitost té či oné tenistky, až v devátém gemu se ocitla v potížích Krejčíková, která čelila hned čtyřem brejkbolům. Češka však udržela nervy a podání nakonec neztratila.

V následující hře za stavu 5:4 vycítila Krejčíková při podání Keninové šanci finále rozhodnout a to se jí také povedlo. Gem dotáhla do shody a následně si vybojovala první mečbol. Na ten ještě poslala return do sítě, ale když dostala druhou šanci duel ukončit, už nezaváhala. Tentokrát se dokázala dostat do výměny, která nakonec skončila bekhendem Keninové do autu.

A pak už mohla Krejčíková začít slavit svůj druhý letošní titul ve dvouhře.

„Nepřijela jsem sem s nejlepšími statistikami, po zranění jsem nevyhrála jediné utkání. Takže jsem hlavně doufala, že tady zvládnu první zápas a od toho se odrazím,“ prozradila po vítězném finále Krejčíková.

Krátce po dobytí singlové trofeje se začala Krejčíková koncentrovat na finále čtyřhry, do kterého brzy po převzetí singlové trofeje nastoupila po boku Kateřiny Siniakové.

Sedminásobné grandslamové šampionky předvedly dominantní představení, ve kterém porazily za 66 minut domácí tenistky Collinsovou a Coco Vandewegheovou 6:1, 6:4.