Samsonová na US Open dominuje! Budu se snažit dostat co nejdál, slibuje

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Laura Samsonová je poslední Češkou, která se na US Open stále drží ve hře o singlové a zároveň i deblové prvenství. Patnáctiletá tenistka, jíž se doposud na grandslamech nepodařilo postoupit ve dvouhře přes druhé kolo, se už probojovala do čtvrtfinále. „Je to jeden z mých největších úspěchů, moc to pro mě znamená,“ těšilo wimbledonskou deblovou šampionku.

Laura Samsonová neprožila zrovna ideální vstup do turnaje. S Američankou Shannon Lamovou prohrávala už 2:5 v rozhodující sadě, dokázala se však nadechnout k famóznímu obratu.

„Bylo mi divně, bolelo mě břicho a nohy. Naštěstí je to teď lepší,“ uvedla s tím, že si nemůže vynachválit místní organizátory. „Hned po zápasech jdu na masáž, mám nárok na půlhodinu denně. Starají se o nás moc hezky.“

Po vítězství nad Lamovou Češka porazila i její krajanku Alexii Harmonovou, přičemž v utkání ztratila jen jeden gem. Příliš se nenatrápila ani následně se Slovinkou Elou Miličovou, kterou udolala výsledkem 6:4, 6:1.  

„Povrch mi tolik nesedí, vždyť jsem na betonu nikdy nic velkého neuhrála. Moc mi ale pomohla příprava v akademii IMG na Floridě, kde jsem se mohla sžít i s velkým horkem, což se teď dost hodí. Slunce tam pálilo ještě víc než tady,“ uvedla Samsonová, jež si na US Open odbývá svou premiéru.

„Přijde mi to tady super! Možná i díky tomu, jak tady hraju. (směje se) I město je hezké, už jsme byli navštívit místní památky. New York působí trochu šíleně a chaoticky, nicméně se mi opravdu líbí,“ nastínila své pocity z metropole, která nikdy nespí.

Tenistka pražské Sparty prosvištěla do čtvrtfinále také ve čtyřhře. A po boku Aleny Kovačkové by ráda navázala na nedávný wimbledonský triumf.

„Obě cítíme, že nám to dost jde. Do turnaje jsme vstupovaly s tím, že můžeme uhrát cokoliv. Přestože jsme vyhrály Wimbledon, nepovažovaly jsme se za favoritky, pořád jsme dost mladé. Jenže teď, když jsme prošly nervózním prvním kolem, se už budeme snažit dostat co nejdál,“ dodává.

Laura Samsonová se o postup do singlového semifinále utká s Britkou Hannah Klugmanovou. Ve čtvrtfinále čtyřhry pak s Kovačkovou vyzvou japonský pár Haju Kinošitaová, Wakana Sonobeová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Laura Samsonova (@laurasamsonovaa)

Výsledky Laury Samsonové na US Open:

Dvouhra juniorek
Osmifinále: LAURA SAMSONOVÁ – Ela Miličová (SLO) 6:4, 6:1
2. kolo: LAURA SAMSONOVÁ – Alexia Harmonová (USA) 6:0, 6:1
1. kolo: LAURA SAMSONOVÁ – Shannon Lamová (USA) 6:3, 4:6, 7:5

Čtyřhra juniorek
Osmifinále: SAMSONOVÁ, KOVAČKOVÁ – Ivanovová (BUL), Zhiyenbayevová (GER) 6:3, 6:1
1. kolo: SAMSONOVÁ, KOVAČKOVÁ – Harmonová, Slamaová (obě USA) 6:2, 6:1