ATP

Chybí mi soutěživost i konzistentnost! Toni Nadal zpražil tenisty

- Radek Štohl

Nepáře se s tím, mluví zcela na rovinu. Toni Nadal, bývalý kouč a strýc legendárního Rafaela, se opřel do úrovně současných nejlepších tenistů, která podle jeho slov není ideální. Dvaašedesátiletému rodákovi z Manacoru mimo jiné chybí větší soutěživost.

„TOP tenisté z minulých let byli lepší než ti současní. A to zásadně! Rovněž mezi nimi panovala větší soutěživost,“ domnívá se Toni Nadal v rozhovoru pro El País.

Bílému sportu v uplynulé dekádě výrazně dominovalo trio Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer, velmi statečně se držel Andy Murray. Velké bitvy s nimi sváděli Stan Wawrinka nebo Juan Martín Del Potro.

Nastupující generace zatím nedosáhla kvalit a výsledků předchozích velikánů. Řeč je o Casperu Ruudovi, Holgeru Runemu nebo o něco zkušenějším Alexanderu Zverevovi, Daniilu Medveděvovi či Andreji Rubljovovi.

„Rafa by bezpochyby přehrál Medveděva, Murray porážel Zvereva a Wawrinka by byl lepší než Ruud. Del Potro by si poradil s Rubljovem a (David) Ferrer s Runem,“ je přesvědčený Nadal.

Výjimkou je podle něj Carlos Alcaraz, který má teprve 20 let. Přesto už ovládl Wimbledon a US Open.

„Pominu-li úroveň Djokoviče a Alcaraze, tak level většiny současných tenistů je pro mě zklamáním. Překvapuje mě malá konzistentnost,“ dodává Toni Nadal.