Brenda po dvanácté! Fruhvirtová triumfovala v Nizozemsku bez ztráty setu

- Marek Bartošík

Šestnáctiletá Brenda Fruhvirtová (129.) si připsala na své konto už dvanáctou singlovou trofej na ženském okruhu ITF. Talentovaná Češka si ve finále antukové čtyřicítky v nizozemském Oldenzaalu poradila s domácí divokou kartou Anouk Koevermansovou (556.) po necelých dvou hodinách boje 7:5 a 6:2.

Tomu se říká dokonalá reakce na dílčí neúspěch! Brenda Fruhvirtová si spravila chuť po nevydařené kvalifikaci US Open, když bez ztráty setu opanovala turnaj s dotací 40 tisíc amerických dolarů v Oldenzaalu.

Nasazená jednička Fruhvirtová sice v první sadě finále dovolila své soupeřce Anouk Koevermansové dotáhnout z 5:3 na 5:5, koncovka ale opět patřila mladé Češce. Brenda ve druhém dějství nejprve prohrávala 0:2, šňůrou šesti získaných gemů si ale zajistila další turnajový vavřín.

Fruhvirtová letos oslavila čtvrtý titul. Celkově už triumfovala dvanáctkrát, z toho jedenáctkrát na své oblíbené antuce a jednou na tvrdém povrchu. Hned devětkrát uspěla na pětadvacítkách, dvakrát na čtyřicítkách a jednou na šedesátce (číslo udává dotaci v tisících amerických dolarů). Ve finále je dosud stoprocentní.

Za svůj dvanáctý titul získá Brenda porci 70 bodů do žebříčku WTA. Mohla by si tak vylepšit své kariérní maximum, kterým je 120. místo ze začátku srpna.

Siers ITF World Tennis Tour Oldenzaal (ženy, NED, 40 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
BRENDA FRUHVIRTOVÁ (129.) – Anouk Koevermansová (NED, 556.) 7:5, 6:2