Dominance v Mariboru! Vrbenský neztratil na cestě za titulem ani set

- Marek Bartošík

Michael Vrbenský (375.) se raduje ze svého prvního letošního titulu. Český tenista ovládl antukový turnaj kategorie ITF 25 v Mariboru, kde porazil ve finále Brazilce Nicolase Zanellata (530.) po hodině a 19 minutách 6:3 a 6:4. Vrbenský rozšířil svou sbírku na devět singlových trofejí z okruhu ITF.

Bez ztráty setu si Michael Vrbenský dokráčel pro svou první trofej v této sezoně, když v Mariboru vyhrál všech pět utkání poměrem 2:0 na sety. Pouze jednou musel do tiebreaku, a to v osmifinále proti Rakušanovi Davidovi Pichlerovi (572.), kterého udolal 6:3 a 7:6(7).

Nedělní finále proti Brazilcovi Nicolasovi Zanellatovi už bylo jednoznačnější záležitostí. O výsledku první sady rozhodl jediný brejk Vrbenského ze šesté hry.

Ve druhém dějství si třiadvacetiletý Čech vypracoval náskok 5:2 se dvěma brejky. A přestože sám ztratil jednou podání, závěr utkání už si pohlídal.

Vrbenský triumfoval na okruhu ITF podeváté v kariéře, z toho počtvrté nenašel přemožitele na akci s dotací 25 tisíc dolarů (dalších pět prvenství zapsal na 15tisícových turnajích).

Branik Maribor Triglav (muži, SLO, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
MICHAEL VRBENSKÝ (375.) – Nicolas Zanellato (BRA, 530.) 6:3, 6:4