Kuchyně Gorenje Prague Open: Bejlek je bez ztráty setu už ve finále

- Redakce

Bejlek pokračuje bez ztráty setu, postoupila do finále Sára Bejlek na domácím turnaji ITF Kuchyně Gorenje Prague Open stále neztratila ani set. Svou úspěšnou pouť pavoukem hlavní soutěže prodloužila i v sobotním semifinále, ve kterém porazila 279. hráčkou světa Seone Mendezovou z Austrálie.

Bejlek pokračuje bez ztráty setu, postoupila do finále
Čtvrtá nasazená Sára Bejlek dál postupuje na turnaji v Praze bez jediného zaváhání. Ani v semifinále neztratila česká tenistka set, když tentokrát porazila turnajovou osmičku Seone Mendezovou 6:3, 7:6(6).

Zejména ve druhé sadě čelila Sára nepříjemnostem, když prohrávala 1:4. Skóre se jí ale povedlo po tuhém boji dorovnat a dokonce otočit na 6:5, ale duel v tu chvíli nedopodávala. Rozhodnout musel až tiebreak, v němž odvrátila setbol a zvítězila 8:6.

„Tahaly jsme se od začátku až do konce. Jsem ráda, že jsem dnešní důležité momenty zvládla dobře,“ usmívala se Bejlek, která měla horší vstup do druhé sady a musela skóre otáčet. „Asi jsem si už myslela, že to půjde samo. A ono nešlo. Soupeřka také zahrála moc dobře, chodila mi do míčů a byla na začátku lepší. Já se ale dokázala vrátit ke své hře,“ dodala.

Semifinále dvouhry
Cristina-Andreea Mituová (ROU, 450.) – Camilla Rosatellová (ITA, 305.) 6:3, 6:2
Seone Mendezová (AUS, 279.) – SÁRA BEJLEK (213.) 3:6, 6:7(6)

Finále čtyřhry
Moratelliová, Rosatellová (obě ITA) – Kubkaová (POL), Kulambajevová (KAZ) 6:7(3), 4:6