Kuchyně Gorenje Prague Open: Sára Bejlek je po dvousetové výhře už v semifinále

- Redakce

Na antukovém turnaji ITF na pražských Spojích se v pátek konala singlová čtvrtfinále a deblová semifinále. Poslední česká zástupkyně na Kuchyně Gorenje Prague Open, sedmnáctiletá Sára Bejlek, porazila ve čtvrtfinále Irinu Baraovou z Rumunska ve dvou setech.

Sára Bejlek si zahraje semifinále
Sedmnáctiletá Sára Bejlek (213.) zvládla také své druhé utkání na antukové šedesátce na pražských Spojích. Nasazená čtyřka porazila ve čtvrtfinále pátou nasazenou Rumunku Irinu Baraovou 6:3 a 6:4.

Talentovaná Češka prohrávala v první sadě 1:3 a ve druhé 0:3, vždy ale předvedla parádní obrat. Může se tak těšit na semifinále proti Australance Seone Mendezové (279.).

„Z mé strany to byl dnes takový výkon nahoru dolů. Ale v důležitých momentech jsem zahrála lépe a byla jsem lepší,“ zhodnotila své čtvrtfinále Bejlek, která v prvním setu prohrávala 1:3 a ve druhém 0:3. „Začátky mi dnes moc nešly, ale jsem ráda, že jsem to otočila a nemusela jít do třetího setu.“

„V poslední době se mi stává častěji, že nezačínám dobře, takže jsem to už nějak úplně neřešila. Ale když jsem se soustředila na svou hru a hrála to, co mi je vlastní, tak jsem byla lepší a soupeřka nemohla nic moc dělat,“ dodala Bejlek.

Čtvrtfinále dvouhry
Katharina Hobgarská (GER, 346.) – Seone Mendezová (AUS, 279.) 3:6, 3:6
Camilla Rosatellová (ITA, 305.) – Anca Alexia Todoniová (ROU, 291.) 6:2, 6:3
SÁRA BEJLEK (213.) – Irina Baraová (ROU, 214.) 6:3, 6:4
Cristina-Andreea Mituová (ROU, 450.) – Anastasija Konstantinovna Sobolevová (UKR, 352.) 1:6, 6:2, 6:0

Semifinále čtyřhry
Moratelliová, Rosatellová (obě ITA) – Gavrilaová (ROU), Sakellaridiová (GRE) 6:1, 6:2
Baraová (ROU), Gorgodzeová (GEO) – Kubkaová (POL), Kulambajevová (KAZ) 2:6, 1:6