Úspěch v Srbsku! Kovačková získala svůj největší titul, v žebříčku je na maximu

- Marek Bartošík

Alena Kovačková prožívá parádní tenisový srpen. Patnáctiletá česká naděje se nejprve v polovině měsíce představila na pražských Spojích, kde na turnaji kategorie J300 zapsala semifinále ve dvouhře a titul ve čtyřhře (po boku Laury Samsonové). Poté se členka pražské Sparty přesunula do srbského Pančeva a na akci stejné úrovně si minulý týden dokráčela až pro singlový titul! V juniorském žebříčku ITF díky tomu pronikla do Top 20.

Ani set neztratila Alena Kovačková na velkém antukovém turnaji v srbském Pančevu. Na cestě do finále nechala svým soupeřkám pouze 12 gemů, tedy průměrně 1,5 na set. V souboji o titul si poradila se sedmnáctiletou Nizozemkou Rose Marií Nijkampovou poměrem 6:2 a 7:6(7).

Pro patnáctiletou Kovačkovou se jedná o třetí singlový titul na juniorském okruhu ITF, poprvé se radovala z triumfu na akci kategorie J300 (číslo odpovídá počtu bodů do žebříčku pro šampionku). Česká juniorka má na kontě také šest deblových trofejí.

Členka silné generace mladých českých hráček se díky úspěchu z Pančeva posunula v žebříčku ze 34. na 19. příčku, která je jejím novým maximem. Ve světovém pořadí je českou trojkou po čtrnácté Tereze Valentové a šestnácté Lauře Samsonové.

Kovačková aktuálně figuruje ve startovní listině pro juniorské US Open, které se v New Yorku uskuteční od 3. do 9. září. Spolu s ní jsou v seznamu přihlášených i Tereza Valentová, Laura Samsonová, Nikola Bartůňková, Maxim Mrva, Jan Hrazdil a Jakub Filip.