Zubr Cup: Sisková slaví už dvacátý deblový titul! První stovku má na dosah

- Redakce

Anna Sisková slaví zisk svého sedmého deblového titulu v probíhající sezoně! Spolu se Sapfo Sakellaridiovou z Řecka, se kterou letos triumfovala už na pětadvacítce v Perigueux, vyhrála titul na domácím turnaji v Přerově. Akci kategorie ITF W60 ovládl česko-řecký pár po vítězství 6:2, 6:3 nad nasazenými jedničkami Angelicou Moratelliovou a Camillou Rosatellovou.

Sisková hrála v Přerově nejen o svůj jubilejní dvacátý deblový titul v kariéře, ale rovněž o další vylepšení kariérního maxima na žebříčku WTA. A jelikož společně se Sakellaridiovou nenašly přemožitelky, bude Sisková v pondělí figurovat na 101. místě světa, jen osm bodů za vysněnou elitní stovkou.

Česko-řecká dvojice, která v Přerově plnila roli turnajových dvojek, začala finále dvěma brejky a vedením 3:0. První set nabídl dohromady šest brejků, přesto Sisková se Sakellaridiovou udržely své sokyně v úctivé vzdálenosti a zvítězily 6:2.

I druhá sada byla z tohoto pohledu nesmírně divoká. Tentokrát začaly lépe Italky, které se ujaly vedení 2:0, ale Sisková se Sakellaridiovou následně získaly pět her v řadě. Byť se jim nepovedlo v osmém gemu duel dopodávat, prosadily se v devátém gemu opět na returnu a mohly se začít radovat ze druhé společné trofeje.

Sisková letos vybojovala už sedm titulů na okruhu ITF, z toho třetí na tzv. šedesátce, tedy turnaji dotovaném částkou 60 tisíc dolarů.

V sobotu se v Přerově hrály rovněž semifinálové zápasy ve dvouhře. Perličkou bylo, že všechny čtyři semifinálové místenky si v průběhu turnaje zajistily úspěšné kvalifikantky. Do finále pak postoupily Italka Aurora Zantedeschiová a Srbka Mia Rističová.

Zubr Cup by OKsystem, Přerov (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Sofia Šapatavová (GEO, 586.) – Aurora Zantedeschiová (ITA, 521.) 2:6, 3:6
Mia Rističová (SRB, 415.) – Cristina-Andreea Mituová (ROU, 535.) 3:6, 6:1, 6:2

Finále čtyřhry
Moratelliová, Rosatellová (obě ITA) – Sakellaridiová (GRE), SISKOVÁ 2:6, 3:6