IBG Prague Open: Nouza s Paulsonem vybojovali čtvrtý společný titul a protáhli šňůru neporazitelnosti

- Redakce

České duo Petr Nouza, Andrew Paulson slaví na challengeru na pražských Spojích titul ve čtyřhře. Ve finále Nouza s Paulsonem porazili švédsko-nizozemskou dvojici Filip Bergevi, Mick Veldheer za hodinu a 20 minut po setech 7:5, 6:3. Pro český pár se jedná po předchozích úspěších v Praze na Štvanici, v severomakedonském Skopje a před třemi týdny v Liberci o čtvrtý společný titul z challengerů.

V prvním setu nasazené jedničky z Česka uspěly díky jedinému brejku celého úvodního dějství, na který si musely počkat až do jeho závěrečného dvanáctého gemu. Také druhý set byl vyrovnaný a znovu rozhodoval jediný brejk. Opět to byli Nouza s Paulsonem, kteří dokázali využít zaváhání soupeřů, v šestém gemu odskočili na 4:2 a náskok jednoho brejku si udrželi až do konce finále.

Vítězná šňůra Nouzy s Paulsonem už tak momentálně čítá osm utkání.

Pro čtyřiadvacetiletého Nouzu se jedná již o šestý challengerový titul ve čtyřhře a všechny získal letos. Díky čerstvému úspěchu na IBG Prague Open by si měl vylepšit své žebříčkové čtyřhrové maximum a posunout se na sté místo. Stane se tak druhým nejvýše postaveným českým tenistou žebříčku ve čtyřhře, poté co přeskočí Romana Jebavého.

O tři roky mladší Paulson rozšířil svou sbírku challengerových titulů ze čtyřhry na pět kusů a také jeho čeká alespoň mírný posun žebříčkem směrem nahoru, měl by se příští týden pohybovat na 152. místě.

Ve finále dvouhry nedal Němec Rudolf Molleker šanci Francouzovi Gabrielu Debruovi, kterého porazil dvakrát 6:2.

V rozhovoru pro Tenisový svět mluvil ještě před finále Petr Nouza nejen o tom, že se momentálně více soustředí na kariéru deblisty.

IBG Prague Open by Moneta Money Bank (muži, CZE, 36 000 EUR, antuka)
Finále dvouhry
Gabriel Debru (FRA, 355.) – Rudolf Molleker (GER, 263.) 2:6, 2:6

Finále čtyřhry
NOUZA, PAULSON – Bergevi (SWE), Veldheer (NED) 7:5, 6:3