Forejtka přibrzdilo zranění. Chci se dostat zpátky! přeje si český talent

- Radek Štohl

V posledním období se mu smůla lepila na paty. Naposledy absentoval od konce března do konce července, kdy kvůli problémům se zápěstím vynechal čtyři měsíce. Jonáš Forejtek (776.) však za poslední měsíc odehrál čtyři turnaje, na challengeru na Spojích dokonce trápil bývalého 28. singlistu světa Joao Sousu.

Čtyři roky zpátky ovládl dvouhru juniorského US Open. Od té doby uplynulo hodně času, dnes dvaadvacetiletý Forejtek se mimo jiné už vyšplhal na 217. místo žebříčku dvouhry.

Častá zranění mu však komplikují možnost většího rozletu. Letos už vynechal více než třetinu roku, vše se začalo projevovat na konci minulé sezony.

„Na konci zimy jsem měl problémy se zápěstím, vinou čehož jsem dlouho nehrál. Nebylo to doléčené, vrátilo se to,“ litoval talentovaný český tenista.

Do kolotoče se znovu vrátil na konci července, od té doby zvládl absolvovat čtyři turnaje. Před challengerem IBG Prague Open vyhrál jeden ze čtyř zápasů. „První tři turnaje jsem hrál velmi špatně,“ uznal Forejtek.

Na Spojích se dočkal třetí singlové výhry v letošní sezoně, na jeho raketě skončil Javier Barranco Cosano (305.), se kterým si v prvním kole poradil po sadách 6:4, 3:6, 6:4. Solidně se mu dařilo také proti bývalému 28. hráči žebříčku dvouhry Joao Sousovi (269.), se kterým nakonec padl po setech 0:6, 6:4, 4:6.

„Po zraněních mi vždy trvá trochu déle, než se do toho dostanu. Tady jsem vyhrál jedno kolo, za poslední měsíc se to celkově zlepšilo,“ pochvaluje si Jonáš Forejtek, kterého poslední zranění už téměř nezlobí.

„Ze začátku mě to trochu bolelo, teď se to zlepšuje, skoro vůbec to necítím. Jsem rád, že můžu hrát,“ raduje si někdejší nejlepší junior světa, který následující turnaj odehraje na pětadvacítce v Jablonci nad Nisou.