Laver Cup je kompletní! Bude nejslabší v historii?

- Radek Štohl

Po dnešku už žádné nové jméno nepřibyde, letošní ročník Laver Cupu je kompletní! Tým Evropy ve středu odtajnil účast Huberta Hurkacze (17.) a Gaela Monfilse (363.), tým světa posílí trio Tommy Paul (14.), Francisco Cerundolo (20.) a Ben Shelton (46.). Velkolepou akci hostí Vancouver od 23. do 25. září.

„Mám velkou radost, jaký tým se nám podařilo složit, Hubert a Gael jsou skvělými posilami! Podle papírových předpokladů jsme favorité, nikdy to ale není snadné. Do Vancouveru se už těšíme, budeme připraveni, abychom získali titul nazpět," připomněl kapitán týmu Evropy Björn Borg loňské první vítězství týmu světa.

„Těším se, až se s touto skupinou hráčů setkáme, v týmu máme zkušenosti i mládí. Taylor, Frances, Felix a Tommy navíc byli součástí naší vítězné jízdy v Londýně, díky čemuž můžeme být letos sebevědomí. Cítíme šanci na úspěch," věří kapitán druhé lavičky John McEnroe.

Tým Evropy už dříve oznámil účast kvarteta Holger Rune (4.), Casper Ruud (5.), Stefanos Tsitsipas (7.) a Andrej Rubljov (8.) Tým světa se kromě výše uvedeného tria může opřít o trojici Taylore Fritz (9.), Frances Tiafoe (10.) a Felix Auger-Aliassime (15.) 

Do letošního ročníku nezasáhne nejlepší trio žebříčku dvouhry Carlos Alcaraz, Novak Djokovič a Daniil Medveděv, chybí také hvězdný Alexander Zverev (12.) nebo absentující Rafael Nadal (141.)

Za tým světa například nebudou hrát Denis Shapovalov (26.), Sebastian Korda (33.) nebo Nick Kyrgios (135.).