Komplikace před US Open. Rune v Cincinnati nedohrál hned první zápas

- Jan Vojkůvka

Pátý hráč světa Holger Rune se v posledních týdnech trápí. Od postupu do čtvrtfinále ve Wimbledonu prohrál pětkrát v řadě a na Masters v Cincinnati navíc vůbec nedohrál svůj vstupní zápas do turnaje. Domácímu Mackenziemu McDonaldovi skrečoval za stavu 4:6, 0:2 kvůli bolestem zad.

Dvacetiletý Rune zvládl před měsícem dokráčet do čtvrtfinále Wimbledonu a zopakoval tak svůj grandslamový výsledek z Roland Garros. Od té chvíle mu ale zcela odešla forma, čemuž rozhodně nepomohl ani nepříliš dobře zvoleným turnajovým plánem.

Po porážce s Carlosem Alcarazem totiž zůstal ve Francii a místo odpočinku a přípravy před betonovými turnaji naskočil do obnoveného Hopman Cupu, jenž se hrál na antuce. Prohrál oba zápasy (s Riedim a Gasquetem) a k tomu onemocněl, načež se začal chystat na betonu. Minulý týden v Torontu nečekaně padl ve třech setech s Marcosem Gironem a svou mizérii protáhl i tento týden v Cincinnati.

Zápasem s McDonaldem se doslova protrápil. Největší obtíže měl při servisu a dlouho nebylo jasné, co se vlastně děje. Nakonec si ale musel vzít pauzu na ošetření a důvod jeho špatného servisu se odhalil. Fyzioterapeutovi si stěžoval na bolesti zad a velký nekomfort právě při podání.

Rune nakonec utkání druhého kola v Cincinnati nedohrál a za stavu 4:6, 0:2 soupeři skrečoval. Jeho prioritou bylo především minimalizovat riziko zhoršení zdravotního stavu, jelikož se nezadržitelně blíží US Open, kde by rád vylepšil své loňské třetí kolo.

Skreč v Cincinnati ovšem rozhodně není pro dánského tenistu dobrá zpráva. Nyní má pouhé necelé dva týdny na to, aby se dokázal na newyorský turnaj připravit.