Soupeři českého DC týmu? Nechybí světová jednička ani dvojka

- Jan Vojkůvka

Kromě české nominace na blížící se semifinálovou skupinu Davis Cupu, kterou Češi odehrají ve španělské Valencii, byly odhaleny rovněž nominace ostatních družstev. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila se budou muset popasovat i s oběma nejlepšími hráči světa. Španělsko a Srbsko totiž nastoupí v plné palbě.

Aby prošel český tým ve složení Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Jakub Menšík a Adam Pavlásek do listopadové vyřazovací fáze Davis Cupu, budou muset jeho členové předvádět životní tenis. Největší konkurenti Španělsko a Srbsko totiž nastoupí v plné palbě!

Španělsko nasadí do domácí skupiny světovou jedničku Carlose Alcaraze. Spolu se supertalentovaným dvacetiletým mladíkem jsou v týmu rovněž Alejandro Davidovich Fokina (23.), Roberto Bautista (37.) a Marcel Granollers (16. v deblu). Kapitán David Ferrer tedy bude disponovat tím nejlepší, co momentálně španělský tenis nabízí.

To nejlepší má k dispozici rovněž Viktor Troicki, jenž vede Srbsko. V týmu neschází světová dvojka Novak Djokovič, Laslo Djere (34.), Miomir Kecmanovič (41.), Dušan Lajovič (66.) a zkušenosti bude sbírat Hamad Medjedovič (144.).

Nejhratelnější budou Korejci, kteří nemají v týmu žádného člena první světové stovky. Jedničkou by měl být 107. hráč světa Soon-woo Kwon. V nominaci jsou ještě Seong-chan Hong (310.), Yun Seong Chung (313.), Ji-sung Nam (123. v deblu) a Min-kju Song (171. v deblu).

Byť se soupisky týmů ještě mohou měnit a mohou přijít dodatečné omluvenky, pro řadu hráčů se jedná o příležitost, jak se dostat na olympijské hry v Paříži 2024. I z tohoto hlediska je tedy nadcházející program mužské týmové soutěže nesmírně důležitý.

Semifinálové skupiny se budou hrát od 12. do 17. září. Jak již bylo zmíněno, český tým se představí ve Valencii.