Nemohla jsem jít ani čurat, postěžovala si Bencicová na chování antidopingových komisařů

- Jan Vojkůvka

Chování antidopingových komisařů podrobila švýcarská tenistka Belinda Bencicová pořádné kritice. Po jejím utkání druhého kola v Montréalu s Alycií Parksovou, které se protáhlo na tři hodiny a Bencicová jej vyhrála 6:3, 5:7, 6:4, totiž musela hodinu a půl čekat na kontrolu, přičemž nesměla jíst ani si dojít na toaletu.

Světová třináctka Belinda Bencicová si v Montréalu po vydřeném vítězství nad americkou soupeřkou prošla hodně nečekanou procedurou. Zatímco za normálních okolností by odevzdala vzorek dodatečně, případně okamžitě, v Kanadě byla vržena do hodně nepříjemné situace. Musela totiž dodržet antidopingová pravidla, která jsou podle ní zcela nová.

V rozhovoru po dané proceduře nešetřila vůči zodpovědným kritikou. „Strávila jsem hodinu a půl na antidopingové kontrole a nemohla jsem se po tříhodinovém zápase ani vyčurat,“ poznamenala Bencicová, která poukázala na to, že jako vítězka by z turnaje narychlo neodcestovala a klidně mohla antidopingovou kontrolou projít později.

„Ale splnila jsem to a teď jsem tady. Ještě jsem ani nejedla,“ postěžovala si po příchodu na tiskovou konferenci, což je další procedura, které se nemohla vyhnout. Na její příchod však novináři museli čekat až do chvíle, než s ní budou hotoví komisaři.

Podle Bencicové nebyl přístup zodpovědných lidí vůbec adekvátní. Po extrémně vyčerpávajícím utkání se potřebovala začít rychle zotavovat, místo toho ale seděla a čekala. „Musela jsem je prosit, abych si mohla dát ledovou koupel a alespoň se rychle osprchovat. Jsou to nějaká nová pravidla. Není to ideální,“ řekla s tím, že ledovou koupel potřebovala k oklepání velké únavy ze zápasu.

V osmifinále se Bencicová utká v noci na pátek s Petrou Kvitovou. Bude se jednat už o sedmý vzájemný zápas obou soupeřek, přičemž česká tenistka prozatím vede 4-2.