Denní menu, 5.8.2023: Fruhvirtová pokračuje bez ztráty setu! V Hechingenu je ve finále

- Redakce

Linda Nosková si na své semifinále proti Tamaře Korpatschové na Livesport Prague Open bude muset počkat kvůli dešti až do neděle. Linda Fruhvirtová se v kvalifikaci tisícovky v Montréalu neprosadila, když skončila už v prvním kole. Brenda Fruhvirtová na antukovém ITF turnaji v německém Hechingenu neztratila set ani v semifinále s Maďarkou Annou Bondárovou a prošla do souboje o titul. Petr Nouza s Andrewem Paulsonem na antukovém challengeru v Liberci vybojovali deblový titul.

Češi v akci

Linda Fruhvirtová se do Montréalu nekvalifikovala
Linda Fruhvirtová (57.) si poprvé v kariéře hlavní soutěž turnaje WTA 1000 v Montréalu nezahraje, v prvním kole kvalifikace tohoto prestižního turnaje prohrála s Američankou Sachiou Vickeryovou (216.) po setech 0:6, 6:3, 1:6. Osmnáctiletá česká tenistka se za celý zápas jen jednou prosadila na returnu, což jí pomohlo k zisku druhé sady. Sama však o svůj servis přišla hned pětkrát. Fruhvirtová prohrála již čtvrtý zápas v řadě, na výhru čeká od června. Příště by se měla představit v kvalifikaci turnaje v Cincinnati příští týden.

B. Fruhvirtová na šedesátce v Německu znovu neztratila set
Čtvrtý zápas, čtvrtá výhra 2:0! Brenda Fruhvirtová (141.) na německé šedesátce v Hechingenu nadále řádí. V sobotu ustála náročný zápas s turnajovou trojkou Annou Bondárovou (132.), kterou porazila 7:6(2), 6:3, a zahraje si v neděli o nejcennější titul kariéry.

Do zápasu tentokrát nevstoupila šestnáctiletá Češka tak suverénně a prohrávala zkraje první sady 1:3. Čtyřmi gemy v řadě ovšem skóre otočila, a byť následně nedopodávala, tak si úvodní dějství přivlastnila v tiebreaku.

Také ve druhém setu kladla Bondárová odpor a stáhla ztrátu brejku ze třetího gemu. Od stavu 2:3 však Fruhvirtová zaznamenala další šňůru čtyř získaných her a protáhla svou vítěznou sérii bez ztráty setu.

Ve finále bude na Brendu Fruhvirtovou čekat duel se slovinskou kvalifikantkou Zivou Falknerovou (518.), která v semifinále vyřadila nasazenou dvojku Jessicu Bouzasovou (157.).

ATP/WTA

Omnium Banque Nationale Présenté Par Rogers, Montréal (ženy, CAN, 2 788 468 USD, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
LINDA FRUHVIRTOVÁ (57.) – Sachia Vickeryová (USA, 216.) 0:6, 6:3, 1:6

Livesport Prague Open (ženy, CZE, 259 303 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
LINDA NOSKOVÁ (71.) – Tamara Korpatschová (GER, 99.) odloženo

Turnaji se více věnujeme v samostatném článku.

Challengery

Svijany Open by Moneta Money Bank, Liberec (muži, CZE, 73 000 EUR, antuka)
Finále čtyřhry
NOUZA, PAULSON – Oberleitner (AUT), Sandkaulen (GER) 6:3, 6:4

Turnaji se více věnujeme v samostatném článku.

ITF World Tennis Tour

Boso Ladies Open Hechingen (ženy, GER, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
BRENDA FRUHVIRTOVÁ (141.) – Anna Bondárová (HUN, 132.) 7:6(2), 6:3

Wip Open 2023, Hyvinkää (muži, FIN, 15 000 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
DUDA, Sorrentino (ITA) – Gravelius, Heinonen (oba SWE) 2:6, 6:4, 7:10