Svijany Open: Nouza s Paulsonem slaví v Liberci deblový titul

- Redakce

Petr Nouza s Andrewem Paulsonem získali na libereckém challengeru titul ve čtyřhře! Česká dvojice ve finále Svijany Open porazila rakousko-německý pár Neil Oberleitner, Tim Sandkaulen 6:3, 6:4 a slaví svůj třetí společný titul na challengeru.

Hned v prvním gemu finálového střetnutí museli Nouza s Paulsonem odvracet dva brejkboly, což zvládli, a od té doby už byly oba páry na svém servisu celkem jisté. Platilo to až do osmého gemu, kdy si česká dvojice vypracovala své první brejkboly a druhý z nich využila. Češi tím odskočili do vedení 5:3 a následně první set bez problému dopodávali.

Druhý set začal lépe pro rakousko-německé duo, které se dostalo do vedení 2:0. Nouza s Paulsonem ale dlouho neztráceli, okamžitě se jim povedlo manko jednoho brejku smazat. Další průlom podání soupeřů se jim povedl v sedmé hře druhé sady, což následně i potvrdili a vedli 5:3. Oberleitner se Sandkaulenem ještě dokázali snížit na 4:5, ale pak už česká dvojice celé finále čistou hrou uzavřela a oslavy titulu mohly propuknout.

Pro jednadvacetiletého Paulsona se jedná o třetí letošní a celkově čtvrtý titul na challengerovém okruhu. Čtyřiadvacetiletý Nouza triumfoval na stejné úrovni už popáté (ve všech případech letos).

„Máme z toho velkou radost, byl to těžký turnaj,“ uvedl Nouza. „Ve všech zápasech jsme zvládli těžké chvíle. Dnes to bylo ještě ztížené podmínkami, ale dobře jsme se s tím popasovali. Byli jsme furt pozitivní a nahecovaní, otočilo se to na naši stranu a jsem spokojený s tím, co jsme dnes předvedli.“

Počasí, které finále čtyřhry provázelo, bylo hodně nepříjemné, s čímž souhlasí i Paulson. „Od samého začátku byly podmínky na hraně, jestli se bude přerušovat, nebo ne. V podstatě celý zápas bez přerušení pršelo, nebo mrholilo. Bylo to velmi nepříjemné. Míče se rychle ohrály, byly to takové velké nasáklé koule. O to byly pomalejší a bylo těžší něco vymyslet,“ podotkl.

„Nicméně to bylo pro všechny stejné a my se s tím popasovali lépe,“ dodal spokojeně Nouza.

Svijany Open by Moneta Money Bank, Liberec (muži, CZE, 73 000 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Ugo Blanchet (FRA, 357.) – Francisco Comesana (ARG, 223.) odloženo
Gerard Campana Lee (KOR, 565.) – Toby Alex Kodat (USA, 481.) odloženo

Finále čtyřhry
NOUZA, PAULSON – Oberleitner (AUT), Sandkaulen (GER) 6:3, 6:4