Hrál dobře, ale ruka byla proti. Vrbenský i tak hodnotí Liberec kladně

- Jan Kousal

Michael Vrbenský se v Liberci podruhé v rozmezí jednoho měsíce probil do osmifinále challengeru. V něm herně obstál, avšak prohra 5:7 a 4:6 s Argentincem Comesanou znamenala konec v turnaji. Ten byl přitom pro českého tenistu mrzutý. Kvůli zdravotním potížím ze sebe totiž nemohl vyždímat své maximum.

Vrbenský byl v utkání s výše postaveným hráčem vyrovnaným soupeřem. Ošetřování v průběhu zápasu však bylo známkou toho, že něco není úplně v pořádku.

„Mám smíšené pocity. Předváděl jsem celkem slušný tenis, ale bohužel mě limitovala ruka, takže jsem nemohl podávat úplně naplno,“ vysvětloval.

„Bohužel byla ta ruka můj mínus, tím spíš proti soupeři, který hraje dobře od základní čáry. Uhrát si každý servis pro mě bylo složité,“ svěřil se. Zároveň však vyjádřil spokojenost s předvedenou hrou. „S výkonem jsem jinak spokojený, ale mrzí mě, že jsem nebyl stoprocentní.“

Okolnosti osmifinálové prohry mrzely příslušníka čtvrté světové stovky o to víc, že na severu Čech hraje každoročně rád.

„Do Liberce se vždycky rád vracím. Vždy se to tu sejde tak, že předvádím svůj nejlepší tenis,“ pochvaluje si. „Jsem rád, že jsem mohl navázat na předchozí úspěšné ročníky. I letos to bylo docela dobré,“ připomněl i své předchozí liberecké úspěchy, mezi které patří čtvrtfinále z roku 2018 nebo vítězství v covidovém turnaji v roce 2020.

Pokud to zdraví dovolí, rád by se vrátil do akce už příští týden. „Čekám, kde se dostanu do hlavní soutěže. V Itálii už to mám jisté, ale raději bych hrál v Bosně,“ vyslovil přání. Brzy chystá také návrat na české kurty, konkrétně na turnaj na Spojích.