VIDEO: Místo returnu zamířil na lavičku. Soupeře rozesmál, rozhodčí pochopení neměl

- Jan Vojkůvka

Nevidí se příliš často, že by tenista alespoň nenaznačil snahu o return. Proč se ovšem dřít, když hned v dalším gemu budu podávat na vítězství? Tím se nejspíš řídil ve Washingtonu Francouz Gael Monfils, který za stavu 6:3, 5:3 a 0:40 místo returnu zamířil na svou lavičku.

Francouzský veterán, jenž startuje ve Washingtonu na divokou kartu, měl utkání druhého kola s Alexandrem Bublikem pod kontrolou. Věřil si přitom natolik, že v devátém gemu druhé sady zcela vypustil poslední míček a místo toho, aby se postavil na return, tak před nadhozem soupeře vykročil směrem ke své lavičce.

Bublik jen tak lehce obloučkem zaservíroval do kurtu, trefil eso a snížil na 4:5. Při odchodu na svou lavičku se nedokázal udržet a když míjel Monfilse, začal se od srdce smát.

Už trochu menší pochopení k celé situaci měl umpirový rozhodčí Fergus Murphy. Byť jej situace rovněž pobavila, musel zareagovat a šestatřicetiletému Monfilsovi udělil varování za nedostatek snahy odvést nejlepší výkon.

Dá se tedy očekávat, že Monfils obdrží za své chování dodatečně pokutu. Byť sice všechny pobavil, ale zkrátka se to nedělá.

V desáté hře posléze Monfils nakonec dotáhl duel do vítězného konce, ale pořádně se u toho zapotil. Bublik odvrátil tři mečboly a vypracoval si hned dva brejkboly. Monfils ovšem prodloužení zápasu odmítl a přes pět shod utkání dopodával. V osmifinále se utká s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem.