Pardubická juniorka: Rozhodlo se o finalistech singlu i šampionech v deblových soutěžích

- Redakce

V Pardubicích se koná už 96. ročník mistrovství České republiky v kategorii dorostu. Ve čtvrtek se rozhodlo o finalistech dvouhry chlapců a dívek a šampionech v deblových soutěžích. Z triumfu se mezi chlapci radují Petr Brunclík s Denisem Petákem, mezi dívkami Magdaléna Smékalová (na snímku) s Lucií Urbanovou.

Šampiony v deblu jsou Brunclík s Petákem
Petr Brunclík a Denis Peták zvládli dokráčet soutěží ve čtyřhře na letošní Pardubické juniorce až k zisku turnajové trofeje! Ve čtvrtečním finálovém souboji zvládli souboj s Jonášem Kučerou a Markem Pazderou, které bez ztráty servisu porazili 6:3 a 6:4.

Mezi dívkami triumfovaly Smékalová s Urbanovou
Druhé nasazené Magdaléna Smékalová a Lucie Urbanová si bez ztráty setu podmanily čtyřhru na letošním 96. ročníku Pardubické juniorky. Ve finále se mladé Češky utkaly s turnajovými jedničkami Julií Paštikovou a Eliškou Forejtkovou, které porazily za 72 minut 6:4, 6:3.

Brunclík si poradil s Kusým, ve finále ho čeká Filip
Petr Brunclík potvrdil v semifinále Pardubické juniorky roli nasazené čtyřky, když porazil turnajovou patnáctku Jana Kusého po setech 6:2 a 6:4. Brunclík otočil ve druhé sadě z 1:3 na 4:3 s brejkem. Přestože jeho soupeř srovnal na 4:4, dva další gemy už patřily opět Brunclíkovi.

Soupeřem Brunclíka ve finále dvouhry bude Jakub Filip. Deblový šampion nedávného Wimbledonu si poradil v semifinále Pardubické juniorky s Maximem Mrvou, kterého zdolal ve dvou setech 6:3, 7:5.

Tomajková zvládla třísetový souboj s Paštikovou
Nasazená trojka Kristýna Tomajková si zahraje o titul na Pardubické juniorce. Osmnáctiletá tenistka porazila v semifinále o tři roky mladší Julii Paštikovou 6:2, 2:6 a 6:1. Favorizované Tomajkové se sice nevydařil druhý set, do toho rozhodujícího ale vstoupila ziskem pěti gemů v řadě. Až poté uhrála Paštiková alespoň symbolický gem.

Samsonová ztratila s Charvátovou jen dva gemy
Patnáctiletá Laura Samsonová má za sebou suverénní vystoupení v semifinále Pardubické juniorky. Nasazená jednička přehrála Nelu Charvátovou za necelou hodinu dvakrát 6:1 a může se těšit na finále proti Kristýně Tomajkové.

Semifinále dvouhry chlapců
Petr Brunclík – Jan Kusý 6:2, 6:4
Maxim Mrva – Jakub Filip 3:6, 5:7

Semifinále dvouhry dívek
Kristýna Tomajková – Julie Paštiková 6:2, 2:6, 6:1
Laura Samsonová – Nela Charvátová 6:1, 6:1

Finále čtyřhry chlapců
Denis Peták, Petr Brunclík – Marek Pazdera, Jonáš Kučera 6:3, 6:4

Finále čtyřhry dívek
Julie Paštiková, Eliška Forejtková – Lucie Urbanová, Magdaléna Smékalová 4:6, 3:6