Šok na challengeru! 92. hráč světa skrečoval při třech mečbolech

- Radek Štohl

Velká rarita se stala na challengeru ve Veroně. Druhý nasazený hráč dvouhry a jeden z největších favoritů turnaje Hugo Gaston (92.) skrečoval zápas 1. kola proti Argentinci Marcu Trungellitimu (220.) za stavu 6:3, 2:6, 2:5 a 0:40!

Gaston vstupoval do italského turnaje v mimořádné pohodě. Dvaadvacetiletý Francouz od 11. července ovládl deset zápasů v řadě, na kontě měl challengerové triumfy z podniků v Jasech a v Terstu.

Skvělou formu si přenesl také do začátku turnaje ve Veroně, kde proti Trungellitimu vyhrál první sadu 6:3. V závěru druhého dějství dvakrát přišel o servis, o postupujícím do osmifinále rozhodla třetí sada.

Někdejší 58. hráč žebříčku dvouhry nezachytil začátek třetího dějství, dotahoval ztrátu 0:3. Rychle se schylovalo ke konci zápasu, Gaston za stavu 6:3, 2:6, 2:5 a 0:40 byl na podání a měl jen mizivou šanci na postup. V té chvíli ale šokoval snad všechny přítomné!

Po velmi šťastném prasátku soupeře se překvapivě vydal k síti, kam o malou chvíli později s rukama nahoře kráčel Trungelliti, který si vysloužil osmifinále proti Čechovi Vítu Kopřivovi (248.). Ten si v prvním kole dvouhry poradil s Francouzem Valentinem Royerem (332.) po sadách 7:6, 6:3.

Hugo Gaston bizarní konec zápasu zatím nekomentoval. Dá se očekávat, že se tímto případem bude zabývat ATP.