VIDEO: Monfils vyskočil na bariéru a vyjel po divákovi! Po utkání se mu omluvil

- Jan Vojkůvka

Přestože je Gael Monfils věčně usměvavý, navzdory neustálým zdravotním obtížím, které jej provází v posledních letech, naštvat ho rozhodně nechcete. I on totiž umí pořádně vybouchnout. Na vlastní kůži to pocítil jeden divák během turnaje Ultimate Tennis Showdown v Los Angeles. Francouz během jedné z přestávek vyletěl na jednoho z diváků, který na něj při zápase s Francesem Tiafoem pokřikoval.

Provokatér, jak ho počastovala zámořská média, nevěřil vlastním očím, když dlouhonohý Monfils vyskočil na bariéru u tribuny a zahleděl se přímo na něj. Ve tváři diváka bylo dokonce vidět zděšení. A od té chvíle už na Monfilse raději nepokřikoval.

Monfils, jenž nakonec zápas proti Tiafoemu vyhrál 3-1 na body (v UTS se hraje na desetiminutové čtvrtiny, během kterých mají tenisté vždy 15 sekund na servis a hrají se v podstatě supertiebreaky, dokud neuplyne čas. Kdo vyhraje čtvrtinu, získá bod, pozn. redakce), si pravděpodobně uvědomil, že to možná s vypuštěním své frustrace na povrch trochu přehnal. Po utkání se tak k onomu divákovi vrátil.

Kromě toho, že mu věnoval své potítko, tak si s ním potřásl rukou a na tvářích obou (tedy i Monfilse) už byly k vidění jen široké úsměvy.