ITF

Bejlek řádí, v Estonsku neztratila ani set! Získá první trofej po roce?

- Radek Štohl

Sára Bejlek (188.) si potřetí v letošní sezóně zahraje finále dvouhry. V sobotním semifinále pětadvacítky v estonském Parnu přehrála domácí Maileen Nuudiovou (587.) po sadách 6:4, 6:2. První nasazená tak na turnaji ještě neztratila ani set!

Bejlek si pro tento týden vybrala „jen" pětadvacítku, kde startuje jako nejvýše nasazená tenistka dvouhry. Rozhodně však nemusí litovat, plán zatím sedmnáctileté tenistce vychází na výbornou!

Mladá Češka dosud v Parnu nepřišla o jedinou sadu. Ve čtvrtfinále navíc na kurtu strávila pouhých 14 minut –⁠ v zápase proti Marthě Matoulaové (332.) vedla 5:0, přičemž řecká soupeřka utkání skrečovala.

O třetí finále singlu v probíhající sezóně se největší favoritka turnaje dnes utkala proti domácí Maileen Nuudiovou (587.). V prvním setu plném brejků (celkově sedm) se s Estonkou dlouho tahala, sadu nakonec ovládla v poměru 6:4. Ve druhém dějství zvítězila 6:2, zásluhou čehož se už může těšit na finále.

Sára Bejlek zítra zabojuje o první trofej ze singlu v probíhajícím ročníku, celkově pátou v kariéře. Poslední titul získala 24. července loňského roku na šedesátce v Olomouci. V estonském finále se ji pokusí překvapit Chorvatka Lucija Čiričová Bagaričová (473.).

ITF World Tennis Tour

Kapitel Estonian Open, Parnu (ženy, EST, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
SÁRA BEJLEK (188.) – Maileen Nuudiová (EST, 587.) 6;4, 6:2