Markéto a Báro, děkujem! Písničkář Pokáč složil píseň o úspěchu ve Wimbledonu

- Radek Štohl

Historicky úspěšný Wimbledon zaznamenal v Česku snad každý. Včetně písničkáře Jana Pokorného, alias Pokáče, který o čerstvě skončeném grandslamu dokonce složil krátkou píseň. V minutu a půl dlouhém videu však dal vzpomenout na další záležitosti týkající se bílého sportu. Song neopomněl zdůraznit tradičním sarkasmem.

„Wimbledon je nejstarší turnaj na světě, míček bolí, když sejme Tě. Mraky lidí zde sledují každé utkání, někdo kvůli hře, někdo kvůli hekání," poukázal na častý nešvar některých tenistek i tenistů.

„Zelená tráva je na Wimbledonu, Markéto a Báro děkujem, že se dík vašemu skvělému výkonu zas chvíli nestydíme za naši zem!" dodal mimo jiné Pokáč do písně, kterou si jako tradičně otextoval.

Český tenis zažil vskutku unikátní Wimbledon –⁠ Markéta Vondroušová ovládla ženskou dvouhru, Barbora Strýcová si společně s parťačkou Su-wej Sie podmanily soutěž čtyřhry.

Navíc se dařilo i českým juniorům. Patnáctileté duo Laura Samsonová, Alena Kovačková zvítězilo v juniorské čtyřhře dívek, Jakub Filip vyhrál s Italem Gabrielem Vulpittou debl chlapců.