ITS Cup: Divoké karty Smékalová s Valentovou slaví senzační titul! Turnaj vyhrály bez ztráty setu

- Redakce

Český tenis slaví na olomouckém ITS Cupu turnajový titul! V předposlední den turnaje s dotací 60 tisíc amerických dolarů se ve finále čtyřhry prosadily domácí divoké karty Magdaléna Smékalová s Terezou Valentovou, které po pátečním skalpu nasazených jedniček v boji o titul porazily druhý nasazený debl Kulambajevová, Semenistá. Do finále dvouhry postoupily trojka turnaje Darja Semenistá a osmá nasazená Lea Boškovičová.

Sedmnáctiletá Magdalena Smékalová a o rok mladší Tereza Valentová vybojovaly na domácím turnaji ITF W60 v Olomouci senzační titul! České tenistky, které do turnaje šly jako divoké karty, v sobotním finále porazily nasazené dvojky Žibek Kulambajevovou a Darju Semenistou za pouhých 57 minut 6:2, 6:2!

Smékalová s Valentovou dokázaly na olomoucké šedesátce překvapovat během turnaje favorizované páry a došly si pro premiérovou trofej mezi profesionálkami bez ztráty setu.

V semifinále si Smékalová s Valentovou dokonce vyšláply na turnajové jedničky Sapfo Sakellaridiovou a Lexie Stevensovou, které porazily 7:5, 6:2. Ve finále pak doslova dominovaly.

V obou sadách si vypracovaly výrazné vedení o dva brejky, než soupeřkám dovolily po jednom úspěchu na returnu. Shodně pak oba sety dokázaly samy zakončit na returnu, na kterém se v průběhu utkání prosadily celkem šestkrát.

ITS Cup Olomouc Open 2023 by Moneta Money Bank (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Alexandra Ignatiková (ROU, 245.) – Darja Semenistá (LAT, 172.) 3:6, 3:6
Lea Boškovičová (CRO, 277.) – Sara Cakarevicová (FRA, 532.) 6:4, 4:6, 6:3

Finále čtyřhry
SMÉKALOVÁ, VALENTOVÁ – Kulambajevová (KAZ), Semenistá (LAT) 6:2, 6:2