WTA

Zpátky po dvou letech! Bývalá 13. hráčka dvouhry se dočkala comebacku

- Radek Štohl

Absentovala téměř dva roky, nyní je znovu zpátky na kurtech! Někdejší 13. hráčka žebříčku dvouhry a finalistka Australian Open 2021 Jennifer Bradyová se tento týden vrátila do soutěžních zápasů, na turnaji kategorie ITF v Granby zapsala jednu výhru a postup do osmifinále. V boji o čtvrtfinále nestačila na nasazenou Japonku Himeno Sakatsumeovou (223.).

Osmadvacetiletá Bradyová se před velkou pauzou na kurtech naposledy představila ve druhé polovině srpna roku 2021, kdy v Cincinnati skrečovala zápas 2. kola proti Jeleně Ostapenkové. Od té doby ji čekal dlouhý půst od turnajů, který se nakonec protáhl na téměř dva roky.

Na vině bylo zranění levé nohy, později také laborovala s kolenem. Nebylo divu, že návratu do tenisového kolotoče se nemohla dočkat.

„Čeká mě velký týden, budu hrát první zápas po návratu. Neskutečně se těším!" uvedla Američanka ve stories svého instagramového profilu. „Konečně jsem zpátky!"

Úvodní utkání vyšlo Bradyové na jedničku, na stovce kanadského podniku ITF v Granby porazila Kyoku Okamurovou (271.) po sadách 6:2, 6:3.

Další utkání odehrála o dva dny později, kdy čelila další Japonce Himeno Sakatsumeové. Proti šesté nasazené tenistce turnaje prohrála po setech 4:6, 6:7(2.).

V prvním dějství přitom otočila ze stavu 0:3 na 4:3, po dlouhém gemu pak nepotvrdila brejk, koncovku sady nezvládla. Ve druhé sadě stáhla manko dvou gemů, dokonce i odvrátila mečbol, v tiebreaku však uhrála pouhé dva míčky.

Jennifer Bradyová je finalistkou Australian Open z roku 2021, několik měsíců předtím si zahrála semifinále US Open. V ženské čtyřhře dokráčela do semifinále Australian Open, v mixu mezi osmičku nejlepších. Znovu to bylo v Melbourne.

Na velké úspěchy znovu bude chtít navázat.