Tři Britky? Žádný problém! Jsem vděčná za každý úder, líčí semifinalistka Bartůňková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Už potřetí zápolí Nikola Bartůňková na Wimbledonu a opět si vylepšuje turnajové maximum. Loňská čtvrtfinalistka tentokrát pronikla už do semifinále, když vyřídila hned tři domácí Britky. Naposledy otočila souboj s agresivně hrající Ranah Akuou Stoiberovou a zvítězila 1:6, 6:1 a 6:2.

„Soupeřka hrála v prvním setu velmi dobře a rychle, nedokázala jsem reagovat včas. Ve druhém a třetím setu už jsem byla agresivnější a chodila jsem více na síť. Byl to velmi zábavný zápas,“ pravila semifinalistka Nikola Bartůňková.

Členka pražského I. ČLTK se už loni vyznala, že právě travnatý grandslam je jejím nejoblíbenějším turnajem. „Wimbledon miluji. A na trávě už mám více zkušeností, každý odehraný zápas se hodí,“ poznamenala při své třetí wimbledonské účasti.

Bartůňková vyřadila k nelibosti britských fanoušků už třetí domácí juniorku. „Hrát proti Britce na trávě je asi to nejtěžší, co tady může být. Je to obtížné hlavně mentálně, protože za ní vždy stojí fanoušci,“ nechala se slyšet sedmnáctiletá Češka.

„Musela jsem si zvykat i na jiný kurt. Byl krásný a jeden z největších, na kterém jsem zatím hrála,“ ohlížela se za dvorcem číslo tři, jenž má kapacitu 2000 míst.

Česká teenagerka se chtěla zúčastnit i juniorského Roland Garros, pařížský grandslam a několik dalších akcí ale musela oželet kvůli různým zdravotním potížím. Mimo jiné ji trápilo zranění břišního svalu.

„Bohužel jsem neměla žádný přípravný turnaj, protože jsem byla zraněná. Vynechala jsem i hodně ženských turnajů ITF. Bylo to těžší období, ale teď už jsem v pohodě. Jsem vděčná za každý úder a míček,“ dodala s úsměvem semifinalistka Bartůňková.

Wimbledon (GBR, 44 700 000 GBP, tráva)
Čtvrtfinále dvouhry juniorek
Ranah Akua Stoiberová (GBR, 1010.) – NIKOLA BARTŮŇKOVÁ (348.) 6:1, 1:6, 2:6

Osmifinále dvouhry juniorek
NIKOLA BARTŮŇKOVÁ (348.) – Mingge Xuová (GBR, -) 6:3, 6:2

2. kolo dvouhry juniorek
Hephzibah Oluwadareová (GBR, -) – NIKOLA BARTŮŇKOVÁ (348.) 2:6, 3:6

1. kolo dvouhry juniorek
Luciana Moyanová (ARG, 888.) – NIKOLA BARTŮŇKOVÁ (348.) 2:6, 0:6