Postup do semifinále? Ohromný úspěch, vůbec jsem to nečekala, raduje se Strýcová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Už na deset zápasů prodloužily Barbora Strýcová a Su-wej Sie svou neporazitelnost na grandslamovém Wimbledonu. Šampionky turnaje z roku 2019 se spolu po čtyřech letech vrátily do All England Clubu v parádní formě, naposledy to odnesly ve čtvrtfinále Caroline Garcíaová a Luisa Stefaniová po setech 7:6(5) a 6:4.

„Byly to strašně těžké soupeřky. Garcíaová je výborná singlistka, i debly ale hraje velmi dobře. Stefaniová umí na síti a hraje deblově. My jsme ale hrály od začátku do konce skvělý zápas. Cítila jsem se výborně a sebevědomě. Zápas od zápasu si zvykám a líp řeším herní situace,“ řekla Tenisovému světu spokojená Strýcová.

Sedmatřicetiletá Češka postoupila do deblového semifinále na grandslamu už poosmé ve své bohaté kariéře, na jejím rozlučkovém Wimbledonu se ale od ní příliš nečekalo.

„Pro nás je to ohromný úspěch a velký výkon. Doufám, že ta jízda ještě nekončí. Budeme se samozřejmě snažit, abychom pokračovaly dál. Jsem hladová po dalších úspěších,“ hlásila česká bojovnice.

Strýcová se v All England Clubu velmi dobře vyzná a při letošní návštěvě na ni prakticky na každém kroku dýchají vzpomínky, především z památného roku 2019. Tehdy získala deblový titul po boku Su-wej Sie a zahrála si singlové semifinále proti Sereně Williamsové.

„Čtvrtfinále jsme hrály taky na dvojce, tehdy proti Sabalenkové a Mertensové. Všechno se to opakuje,“ usmívala se bývalá světová jednička ve čtyřhře. „Vůbec jsem nečekala, že budeme v turnaji tak dlouho. Jsem moc ráda, ale ještě nejsme na konci,“ pravila už vážnějším tónem.

Ještě před deblovým čtvrtfinále sledovala Strýcová také počínání své mladší krajanky Markéty Vondroušové v duelu proti Jessice Pegulaové. Češky spolu mimochodem dokráčely na Australian Open 2019 až do semifinále a měly na dosah finálovou účast.

„Markéta je na trávu skvělá hráčka. Ještě k tomu je levačkou, což je taky velká výhoda,“ nechala se slyšet Strýcová. „Jsem ráda, že máme ženské zastoupení v semifinále singlu i deblu. Otočila to bezvadně. Ani za stavu 1:4 nezoufala a hrála pořád dál. To se jí vyplatilo. Semifinále proti Svitolinové je hratelné.“

Strýcová si na své semifinálové soupeřky ještě musí počkat, jelikož vzejdou ze středečního mače mezi Marií Bouzkovou se Sarou Sorribesovou Tormovou a Laurou Siegemundovou s Věrou Zvonarevovou.

„Bude to těžký zápas, ať už proti nám nastoupí kdokoliv. My jsme ale taky těžké soupeřky pro každého,“ bojovně uzavřela Strýcová.

Wimbledon (GBR, 44 700 000 GBP, tráva)
Čtvrtfinále ženské čtyřhry
Garcíaová (FRA), Stefaniová (BRA) – Sie (TPE), STRÝCOVÁ 6:7(5), 4:6

Osmifinále ženské čtyřhry
Katóová (JPN), Sutjiadiová (INA) – Sie (TPE), STRÝCOVÁ 5:7, 6:7(4)

2. kolo ženské čtyřhry
Sie (TPE), STRÝCOVÁ – Alexandrovová (-), Jang (CHN) 3:6, 6:2, 6:4

1. kolo ženské čtyřhry
Sie (TPE), STRÝCOVÁ – Blinkovová (-), Gračovová (FRA) 6:1, 6:2