Bývalá světová jednička je maminkou, po porodu plánuje vyhrát olympiádu

- Filip Lefenda

Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová se stala v pětadvaceti letech poprvé mámou. V Los Angeles porodila vítězka čtyř grandslamových titulů dceru. Otcem je americký rapper Cordae, s nímž tvoří hvězdná Japonka pár od roku 2019.

O svém těhotenství informovala Ósakaová v lednu. Avizovala tehdy, že minimálně na rok přeruší kariéru. Poslední soutěžní utkání odehrála v září 2022 „doma“ v Tokiu. Po jediném odehraném gemu jí tehdy skrečovala v prvním kole Australanka Savilleová. Do toho druhého pro změnu Ósakaová nenastoupila.

„Těším se, až se mé dítě podívá na některý z mých zápasů a řekne – to je moje máma,“ jásala zkraje roku na sociálních sítích.

Dlouho ale rodačka z Ósaky zahálet nechce. „Po této zkušenosti chci být ještě lepší hráčkou. Představa rychlého návratu ke sportu je pro mě vzrušující. Ráda bych se už v příštím roce pokusila vyhrát olympiádu v Paříži,“ nastínila jeden ze svých cílů.

Pětadvacetiletou Ósakaovou v posledních letech provázely zejména kontroverze, přestože na kurtu byla velmi úspěšnou a stala se již čtyřnásobnou grandslamovou šampionkou. Bývalá světová jednička měla stále větší obtíže s tím, aby se vypořádala s tlakem médií a tenis šel v její kariéře trochu do pozadí.

Její hlavní problémy přišly v roce 2021, kdy jako čerstvá šampionka z Australian Open začala bojovat s novináři a na Roland Garros se nechtěla účastnit tiskových konferencí. Výrazně klesla také její herní výkonnost a kromě loňského finále v Miami žádný pořádný výsledek neuhrála.