Debut Tsitsidosy. Zamilovaní tenisté touží po společném grandslamu

- Jan Vojkůvka

Los hlavní soutěže smíšené čtyřhry odhalil i velmi zajímavý deblový pár. Tvoří jej Stefanos Tsitsipas a Paula Badosaová, kteří se v červnu dali oficiálně dohromady. Spojení dvou úspěšných singlistů může pořádně zamíchat wimbledonským mixem.

A nebo také nemusí. Los totiž nebyl vůči řecko-španělské dvojici příliš přívětivý. Hned v prvním kole totiž narazí na turnajové jedničky Austina Krajicka a Jessicu Pegulaovou. Oba jsou to skvělí deblisté, Pegulaová navíc i výbornou singlistkou.

Ať už ale vystoupení Tsitsidosy dopadne jakkoliv, na tom v tuto chvíli moc nezáleží. Pro zamilované tenisty je podstatné, že si zahrají svůj první společný turnaj. Kvůli odlišné národnosti nemohou spojit své síly v týmových soutěžích či na olympijských hrách a musí se tak spolehnout jen na grandslamy.

Touha vyhrát společný grandslamový titul je přitom něco, co je přinutilo vložit své úsilí i do wimbledonského mixu. Dá se přitom očekávat, že spolu budou nastupovat i na dalších turnajích. O tom ostatně svědčí i slova Badosaové, která v době, kdy ještě s Tsitsipasem nerandila, si pomýšlela nejen na něj, ale i na společný grandslamový titul.

„V Austrálii jsem se zranila a nemohla hrát. I když jsem měla jet leg po návratu do Španělska, tak jsem se rozhodla, že budu sledovat jeho finále,“ připomněla postup Tsitsipase do finále letošního Australian Open, v němž prohrál ve třech setech s Novakem Djokovičem. Zároveň přiznala, že snila o tom, že spolu vyhrají Australian Open a prožijí společné romantické chvíle.

„Bylo to překvapivé, protože o tenistech se mi nikdy nesnilo. Ale tu noc se mi o něm zdálo, že jsme oba vyhráli Australian Open. Pak jsme spolu měli velmi romantickou chvíli, ale nebudu to vysvětlovat. Nechám to být tak,“ řekla Badosaová se smíchem a naznačila, o čem se jí zdálo.

Jak plynul čas, skutečně se dala s Tsitsipasem dohromady. Nejen na kurtu. A teď doufá, že se svým přítelem skutečně dosáhne na grandslamový titul.