Šokující konec ve Wimbledonu. Bylo těžké najít klid ve výměnách, mrzí Plíškovou

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Bohužel na úkor Karolíny Plíškové přišlo dosud největší překvapení letošního Wimbledonu. Česká favoritka ztroskotala už v prvním kole na drobné srbské kvalifikantce Nataliji Stevanovičové ze třetí světové stovky (2:6, 3:6). Na kurtu číslo 18, který zažil během nabité středy i protest skupiny Just Stop Oil, ztratila třikrát servis a sama se na returnu neprosadila ani jednou. Hotovo bylo za pouhých 65 minut. „Nevím, proti čemu protestovali. Škoda, že nepřišli i na náš zápas, možná by mě nakopli,“ snažila se odlehčit situaci jinak viditelně zklamaná Plíšková.

Po rozlosování ženské dvouhry na Wimbledonu se rýsovalo atraktivní třetí kolo mezi Karolínou Plíškovou a Petrou Kvitovou. Bývalá světová jednička Plíšková, která byla předloni v All England Clubu jediný set od triumfu, ale skončila na druhém grandslamu v řadě na první překážce.

Los přitom měla velmi dobrý, srbská debutantka v hlavní soutěži grandslamu Natalija Stevanovičová neměla být pro velezkušenou Češku žádnou hrozbou.

„Soupeřka mi to hodně znepříjemnila, ale já jsem nehrála vůbec dobře. Servis mi nepsal, i když nebyl úplně nejhorší. Strašně špatně se mi hrálo, tu vysvitlo slunce, tady zafoukalo. Bylo těžké najít klid ve výměnách. A do toho jsem pořád lovila ty její čopy na zemi. Hrála nepříjemně a já si s tím bohužel neporadila,“ litovala Plíšková.

Jednoznačná porážka s outsiderkou byla velmi smutnou tečku za travnatou sezonou, která v minulosti přinesla Plíškové hlavně radost. Šampionka tří travnatých akcí WTA ale tentokrát zapsala jedinou výhru ze čtyř utkání.

„Měla jsem i špatné losy. V Berlíně hned Petru (Kvitovou), která tam vyhrála. Pak Kasatkinovou v Eastbourne, ta zase postoupila do finále. Neodehrála jsem ale nějaké blbé zápasy. Až na ten poslední,“ hodnotila světová devatenáctka.

Po travnatém grandslamu si jednatřicetiletá Plíšková dopřeje odpočinek. „Mám pak v plánu Washington (od 31. července, pozn. red.). Ještě uvidím, jestli budu hrát. Antuky byly všelijaké, hrála jsem a nehrála. Potřebuju nějaké zápasy a bude to zase dobrý. Betony mám vždycky lepší. Turnaje v Americe se mi obvykle daří, tak uvidíme,“ dodala česká tenistka.

Wimbledon (GBR, 44 700 000 GBP, tráva)
1. kolo dvouhry žen
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (19.) – Natalija Stevanovičová (SRB, 225.) 2:6, 3:6