Radost v Austrálii! Bývalá světová jednička porodila syna

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička Ashleigh Bartyová, která loni nečekaně ukončila kariéru, oznámila narození svého prvního potomka. Se synem Haydenem se pochlubila nejen Bartyová, ale i její manžel Garry Kissick.

„Vítej na světě, Haydene,“ napsali Kissick s Bartyovou na svých instagramových účtech, kam umístili fotografii nového člena jejich rodiny.

Bartyová patřila k nejlepším hráčkám světa. Vyhrála hned tři grandslamové tituly, navzdory tomu, že dříve přerušila kariéru, aby se mohla věnovat kriketu. Poté, co vystoupala na první místo světa a loni v lednu vyhrála Australian Open, se překvapivě rozhodla, že tenisovou raketu pověsí na hřebík.

Jednalo se o hodně nečekaný krok australské hvězdy, která odešla doslova na vrcholu kariéry, krátce před svými 26. narozeninami. Ač se dlouho spekulovalo, zda se Bartyová nehodlá věnovat jinému sportovnímu odvětví, sama Australanka se rozhodla pro rodinný život. V červenci 2022 se provdala za golfistu Garryho Kissicka a v lednu letošního roku oznámila těhotenství.