Bývalá světová jednička hlásí po tříapůlleté pauze comeback! Stále mám cíle, uvedla

- Jan Vojkůvka

Ženský okruh WTA čeká v nadcházejících měsících další velký comeback! Na kurty se vrátí bývalá světová jednička a vítězka 30 titulů z nejvyššího okruhu Caroline Wozniacká. Dánka, která ukončila kariéru v roce 2020, aby následně založila rodinu s bývalým basketbalistou Davidem Leem, znovu zatoužila po turnajovém kolotoči.

Wozniacká, která ukončila kariéru v lednu 2020 po Australian Open a v roce 2022 odehrála svůj rozlučkový zápas s Angelique Kerberovou, se chce na kurty vrátit v srpnu na turnajích v Montrealu a New Yorku. Na US Open už dokonce obdržela s předstihem divokou kartu.

Při návratu ji ale nečeká vůbec nic snadného. Přeci jen je maminkou dvouleté dcery Olivie a teprve osmiměsíčního syna Jamese. Bude tak muset skloubit svůj rodinný život s tím profesionálním. Před tuto výzvu se však hodlá postavit čelem.

„Během posledních tří let mimo hru, kdy jsem si vynahradila ztracený čas se svou rodinou, jsem se stala matkou a nyní mám dvě krásné děti, za které jsem hrozně vděčná. Ale stále mám cíle, kterých chci dosáhnout,“ napsala Wozniacká na svém Twitteru. „Chci svým dětem ukázat, že si můžete jít za svými sny bez ohledu na váš věk nebo roli.“

„Rozhodli jsme se jako rodina, že je čas. Vracím se hrát a nemůžu se dočkat!“ dodala Wozniacká, která si vedle letošního US Open stanovila i mnohem vzdálenější cíle, jichž chce dosáhnout.

„Budu hrát na US Open. V New Yorku je prostě elektrizující atmosféra, které se nemůžu nabažit,“ cituje ji agentura Reuters. „Pak budu mít pár měsíců na přípravu na Austrálii a odtamtud se odpíchneme. Pařížská olympiáda je určitě taky cíl,“ dodala Wozniacká.

Dvaatřicetiletá Wozniacká během kariéry vyhrála celkem 30 titulů na okruhu WTA a v roce 2018 dosáhla na vysněný grandslamový titul, když vyhrála Australian Open. Dánská tenistka také byla dohromady 71 týdnů světovou jedničkou.