Jednatřicátý titul! Kvitová si bez ztráty setu podmanila trávu v Berlíně

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová slaví zisk druhého titulu v této sezoně! Po Miami, kde triumfovala na začátku dubna, si podmanila bez ztráty setu hned svůj první travnatý turnaj v této sezoně! V německém hlavním městě Berlíně v nedělním finále porazila Donnu Vekičovou 6:2, 7:6(6) a vybojovala svůj jednatřicátý titul v kariéře.

Letošní forma na rychlých površích je u Petry Kvitové fantastická. Zatímco na antuce, i vinou zranění, se touto částí sezony protrápila, návrat na rychlý povrch se jí vydařil náramně! Šampionka turnaje WTA 1000 z Miami totiž vybojovala v Berlíně už svou šestou trofej z trávy. A to ve velkém stylu, když neztratila ani set!

Kvitová si postupně poradila s Karolínou Plíškovou, Nadjou Podoroskou, v sobotu pak se světovou čtyřkou Caroline Garcíaovou a nebezpečnou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou... A ve finále popáté porazila i světovou třiadvacítku Donnu Vekičovou.

V prvním setu měla Kvitová velmi silnou pasáž od stavu 2:2, když získala čtyři gemy v řadě a zakončila úvodní dějství na returnu. Českou hráčku opět zdobila její riskantní hra, která dělala Chorvatce velké problémy.

Ve druhém setu se miska vah trošičku překlopila a lepší vstup měla naopak Vekičová, která rychle získala brejk a postupně se dostala do vedení 5:3. Kvitová ale nechtěla nechat utkání zdramatizovat, povedlo se jí srovnat na 5:5 a nakonec dovedla souboj do tiebreaku. V něm sice česká tenistka čelila setbolu, ale odvrátila ho a po vítězství 8:6 mohla začít slavit.

Tímto prvenstvím se Kvitová v žebříčku WTA Race posune na šesté místo a dál tak úspěšně bojuje o účast na závěrečném Turnaji mistryň. V klasickém světovém žebříčku setrvá na deváté příčce.