Famózní sobota Kvitové! Skalp světové čtyřky a dvě výhry za 7 hodin

- Radek Štohl

Petra Kvitová znovu ukázala velké srdce bojovnice! Na travnatém turnaji WTA v Berlíně nejprve vyhrála čtvrtfinále dvouhry proti světové čtyřce Carolině Garcíaové, o několik hodin později v semifinále skolila Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou po sadách 6:3, 6:4. O titul se utká s Donnou Vekičovou.

Vinou nepříznivého počasí byly čtvrtfinálové zápasy v Berlíně přeloženy na dnešek, úspěšné tenistky tak během jediného dne absolvovaly dva duely. Bravurně si s těžkým programem poradila česká lvice, která v sobotu vyhrála čtyři sety ze čtyř!

Kvitová zahájila dnešní pouť krátce po poledni středoevropského času. Proti Garcíaové do toho šla bez ostychu, hned vedla 2:0. O náskok sice přišla, v dlouhém sedmém gemu ale znovu udeřila na returnu, zbytek sady si už pohlídala. 

Ve druhém setu se tenistkám nevydařil jediný brejk, šlo se tak do zkrácené hry, ve které zářila Češka. Po necelých dvou hodinách hry slavila postup do semifinále.

„S Carol jsem prohrála loni ve finále v Cincinnati, chtěla jsem jí to oplatit,“ radovala se třiatřicetiletá vítězka čtvrtfinálového utkání v Berlíně.

Sedmá nasazená příliš slavit nemohla, o pouhé tři hodiny později čelila Alexandrovové. Znovu měla úspěšný nástup do zápasu, o vedení tentokrát nepřišla, na podání nemusela odvracet jediný brejbol.

Rovněž druhou sadu rozhodl jediný brejk. Jelikož Kvitová neřešila jedinou hrozbu soupeřky v zápase, mohla se radovat ze 42. finále kariéry. V něm bude bojovat o 31. titul.

„Jsem na sebe opravdu pyšná, vyhrála jsem dva zápasy v jeden den, což se mi předtím snad nikdy nepodařilo," usmívala se Petra Kvitová za potlesku publika.

Česká tenistka ve finále nastoupí proti Donně Vekičové, která také v sobotu zvládla čtvrtfinále i semifinále bez ztráty jediného setu. Kvitová se s Chorvatkou utkala pětkrát, čtyřikrát ji porazila. Naposledy při dubnovém triumfu v Miami.

WTA

bett1open presented by ecotrans Group, Berlín (ženy, GER, 780 637 USD, tráva)
Čtvrtfinále dvouhry
Caroline Garcíaová (FRA, 4.) – PETRA KVITOVÁ (9.) 4:6, 6:7(3)

Semifinále dvouhry
Jekatěrina Alexandrovová (22.) – PETRA KVITOVÁ (9.) 3:6, 4:6