Siniaková s Vondroušovou září! Češky v semifinále vyřadily nasazené dvojky

- Radek Štohl

Český deblový pár Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová si na turnaji WTA v Berlíně zahraje finále čtyřhry! Nenasazené duo v sobotním semifinále porazilo druhý nasazený debl Krawczyková, Schuursová po setech dvakrát 6:4.

Siniaková s Vondroušovou spolu poprvé nastoupily loni v listopadu, v Poháru Billie Jean Kingové smetly polský pár Kawaová, Linetteová po setech 6:2, 6:3. První společný turnaj absolvují právě v Berlíně. 

V Německu startují v roli nenasazených tenistek, to jim však při cestě do finále nezabránilo. Na turnaji si nejprve poradily s deblem Martičová, Sakkariová, následně i s dvojicí Danilinová, Sü. V sobotu poté přehrály nasazené dvojky Krawczykovou se Schuursovou.

Češky v sobotním semifinále musely dotahovat, v prvním setu prohrávaly 2:4. Vzápětí ale získaly čtyři gemy v řadě, úvodní sadu ovládly ve svůj prospěch.

Ve druhém dějství stahovaly ztrátu 0:2 a později také 1:3, v obou případech však vybojovaly rebrejk. V sedmé hře navíc potřetí v setu uspěly na returnu, díky čemuž si hned na prvním společném turnaji zahrají o titul.

Kateřina Siniaková s Markétou Vondroušovou budou ve finále čelit vítězkám zápasu Melicharová Martinezová, Perezová – Garcíaová, Stefaniová.

WTA

bett1open presented by ecotrans Group, Berlín (ženy, GER, 780 637 USD, tráva)
Semifinále čtyřhry
SINIAKOVÁ, VONDROUŠOVÁ – Krawczyková (USA), Schuursová (NED) 6:4, 6:4