Pokračuje bez ztráty setu! Krejčíková si v Birminghamu zahraje premiérové finále na trávě

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková se v anglickém Birminghamu dostala do skvělé formy! Nasazená jednička prochází celým turnajem bez ztráty setu a probila se dokonce do svého premiérového finále na trávě. V semifinále si poradila hladce 6:3, 6:2 s nenasazenou Číňankou Lin Ču.

Krejčíková v Birminghamu hraje skvěle. Zvládla dvě derby proti Tereze Martincové a Lindě Fruhvirtové, v semifinále přejela Lin Ču a prozatím neztratila ani jeden set. Doposud přitom na trávě dosáhla úspěchu jen ve Wimbledonu v roce 2021, kdy došla do osmifinále. Na menších turnajích ještě nepřešla brány úvodního kola. V Birminghamu to ale dokonale napravila.

V semifinále byla česká tenistka jasně lepší. Do zápasu sice vstoupila ztraceným servisem, ale další komplikace v průběhu utkání už nepřipustila. Rychle ziskem čtyř gemů úvodní dějství otočila a zdárně jej posléze dopodávala.

Vstup do druhého setu pak měla Krejčíková bravurní. Rychle sebrala Ču dvakrát podání a ujala se vedení 4:0. Aniž by čelila brejkbolu, donesla si výhodu dvou brejků až do osmého gemu, v němž zápas přes shodu doservírovala.

V nedělním finále si o svůj první travnatý titul zahraje s vítězkou zápasu mezi Anastasií Potapovovou (21.) a Jelenou Ostapenkovou (17.).