Světová jedenáctka přijde o Wimbledon. Trpí únavovou zlomeninou křížové kosti

- Jan Vojkůvka

Minulý rok nemohl ve Wimbledonu startovat kvůli zákazu účasti Rusů. Letos sice byl tento zákaz odvolán, ale Karen Chačanov se znovu na slavném londýnském grandslamu nepředstaví. Důvodem je tentokrát zranění, konkrétně únavová zlomenina křížové kosti.

Chačanov má travnaté turnaje poměrně rád. Loni si zahrál čtvrtfinále v Hertogenboschi a Halle, před dvěma lety dokráčel až do čtvrtfinále Wimbledonu. Letos ovšem na trávě vůbec startovat nebude.

Pro Wimbledon je to poměrně významná ztráta. Sedmadvacetiletý tenista se nacházel letos ve výborné formě. Byl v semifinále Australian Open a na začátku června dokráčel do čtvrtfinále Roland Garros. Svou šňůru úspěšných grandslamů však ve wimbledonu neprotáhne, jelikož trpí dost nepříjemným zraněním zad.

Konkrétně jde o únavovou zlomeninu křížové kosti. Toto zranění dle svých slov utrpěl právě na Roland Garros, kde v souboji o postup do čtvrtfinále prohrál 1:3 na sety s Novakem Djokovičem.

„Není to jednoduché oznámení, ale musím vás informovat, že jsem se odhlásil z nadcházejícího Wimbledonu. Kvůli nešťastnému zranění, které jsem utrpěl na French Open, nebudu moci ve Wimbledonu hrát druhý rok za sebou,“ napsal na svém Instagramu. „Rozhodnutí to nebylo snadné, do poslední chvíle jsem doufal, že se z toho dokážu zotavit. Podle mého lékařského týmu to ale v mém případě nebylo možné,“ dodal s tím, že alespoň bude moci být u narození svého druhého syna, které se podle Chačanova blíží.

Aktuálně 11. hráč světového žebříčku by se na kurty rád vrátil v srpnu a chtěl by stihnout newyorské US Open.