VIDEO: Přehnal to? Tsitsipas se snažil rozhodit soupeře a rozproudil diskuzi

- Michal Hladký

Na osmifinále travnatého podniku v německém Halle nebude Stefanos Tsitsipas vzpomínat nejraději, neboť už v něm podlehl Nicolasovi Jarrymu z Chile. Řecká hvězda se pokusila utkání zvrátit ve svůj prospěch i poměrně neortodoxním způsobem, když se snažila rozhodit soupeře při smeči. Nevyšlo to, přičemž Tsitsipasovo chování rozproudilo diskuzi na sociálních sítích.

Stefanos Tsitsipas na Nicolase Jarryho jednoduše nestačil. Podlehl mu po setech 6:7(7) a 5:7, přičemž chilskému oponentovi nevzal ani jednou servis. Pátý hráč světového žebříčku dvouhry zkoušel vývoj utkání všemožně zvrátit. Při jedné z výměn, kdy soupeři nabil na smeč, se od základní čáry snažil Jarryho různými gesty rozhodit.

Nepodařilo se. Na kuriózní moment vzápětí zareagovala na Twitteru bývalá australská tenistka Rennae Stubbsová, jež se může pyšnit několika deblovými grandslamovými tituly či prvenstvím na Turnaji mistryň. „Co to Stef dělá?! Tohle nemůže!“ napsala, načež se v komentářích rozjela plodná diskuze.

Spousta komentujících gesto odsoudila s tím, že se podle nich jednalo o nesportovní chování. Řada dalších ale odkázala na světovou jedničku Igu Šwiatekovou, která se v podobných situacích poměrně často snaží soupeřky rozhodit, a prochází jí to bez výraznějšího pohoršení veřejnosti.