Největší finále kariéry. Forejtková byla na velkém juniorském turnaji krůček od triumfu

- Marek Bartošík

Hned dvě finálové účasti si připsala Eliška Forejtková na antukovém turnaji kategorie J300 v německém Bamberku. Čtrnáctiletá česká juniorka dokráčela do souboje o titul ve dvouhře i ve čtyřhře, v obou případech ale zůstala těsně pod vrcholem. Odměnou za vydařený týden je jí posun do Top 80 kombinovaného juniorského žebříčku ITF.

Z pozice nenasazené účastnice až do finále. To byla cesta Elišky Forejtkové na velkém juniorském turnaji v Bamberku, kde postupně porazila pět starších soupeřek (dvěma už je dokonce osmnáct let).

Čtrnáctiletá Forejtková měla blízko k vítězství i v nedělním finále, o rok starší Němce Sonji Zhenikhovaové ale nakonec podlehla po setech 2:6, 6:3 a 6:7(6).

Česká naděje potvrdila dobrou formu i v deblu, v němž dokráčela po boku krajanky Julie Paštikové do finále. V něm nestačily na Alenu Kovačkovou a Polku Moniku Stankiewiczovou poměrem 3:6 a 2:6.

Forejtková, která je členkou TK Slavia Plzeň, rozhodně může hodnotit svou misi v Bamberku jako vydařenou. Na turnaji elitní kategorie J300 si poprvé zahrála finále, do žebříčku získala celkem 249,25 bodu (210 za singl a 39,25 za debl) a posunula se ze 121. na 78. místo.

Její parťačka Paštiková si polepšila o 19 příček a je nově 141. juniorkou světa. Deblová šampionka Kovačková poskočila na 46. pozici (+6). Z Češek zůstává nejlepší třináctá Tereza Valentová.