Čtvrtfinalistka Roland Garros vynechá Wimbledon. Nedostala divokou kartu

- Jan Vojkůvka

Aby mohla startovat ve Wimbledonu, potřebovala divokou kartu. Anastasija Pavljučenkovová tušila, že od pořadatelů vstupenku na turnaj nejspíš nedostane, byť mnohé tenisové hvězdy se po zraněních dočkávají divokých karet na největší turnaje. Jelikož ale se svou žádostí neuspěla, rozhodla se vynechat kompletní travnatou část sezony.

Pavljučenkovová, která se blýskla postupem do čtvrtfinále nedávného Roland Garros, kde ji zastavila až pozdější finalistka Karolína Muchová, se na začátku této sezony vrátila na tenisový okruh po dlouhodobém zranění. Bývalá světová jedenáctka totiž promarodila takřka celou minulou sezonu s kolenem.

Ke startu na French Open využila svůj chráněný žebříček, stejně jako tak učinila na Australian Open. A jelikož chráněný žebříček lze využít ke startu pouze na dvou grandslamových turnajích, musela doufat, že obdrží na Wimbledon divokou kartu.

Vědoma si aktuální situace s tím však příliš nepočítala. Už v průběhu Roland Garros sdělila, že je nepravděpodobné, že by jí byla udělena divoká karta. Ale že to přesto musí zkusit.

Její předtucha se stala skutečností, a tak jednatřicetiletá Pavljučenkovová ve Wimbledonu startovat nebude. Navzdory tomu, že na Roland Garros prošla do čtvrtfinále a posunula se žebříčkem na 115. místo světa, což by jí stačilo k účasti přinejmenším v kvalifikaci. Jenže přihlášky do kvalifikace se uzavíraly ještě před koncem RG a tehdy Pavljučenkovová figurovala až ve čtvrté stovce, přičemž její stoupání žebříčkem bylo velmi pozvolné.

„Kvůli svému žebříčku nemám možnost se na nadcházející turnaje přihlásit a nedostala jsem divoké karty, takže travnatou část sezony vynechám. Navíc už jsem využila chráněný žebříček na Australian Open a Roland Garros, takže ho nemůžu využít pro Wimbledon,“ napsala Ruska na sociálních sítích.

„Je to velké zklamání, ale v červenci se tak zaměřím na menší turnaje na antuce, budu se také věnovat přípravě na zbytek sezony a snad se vyšplhám žebříčkem tak, abych se dostala do hlavní soutěže US Open,“ dodala.